Uvjeti korištenja

UVJETI PRUŽANJA USLUGE

UVJETI PRUŽANJA USLUGE RTL PLAY

Ovi Opći uvjeti korištenja (u daljnjem tekstu: "Uvjeti" ili „Uvjeti korištenja“) reguliraju korištenje RTL Play usluge društva RTL Hrvatska d.o.o ('RTL'), uključujući, ali ne ograničavajući se na, ponovljene televizijske usluge ("Catch-up"), besplatne VOD usluge, neke od kanala RTL-a, kao i druge video i interaktivne usluge, detaljno opisane u Dodatku, u daljnjem tekstu "RTL Play usluga", dostupne putem Interneta, a posebno na adresi URL play.rtl.hr, kao i putem namjenskih aplikacija za tablete i pametne telefone, uređena i hostirana od strane RTL-a.

Ovisno o vijestima o programima koji se emitiraju na televizijskim kanalima RTL-a ili RTL Play, mogu se ponuditi dodatne interaktivne usluge, možda i privremene, a mogu uključivati i korištenje interaktivnih značajki i/ili sinkroniziranih događaja (u daljnjem tekstu "Dopunske usluge"). Čim Dopunske usluge budu dostupne u cijelosti ili djelomično iz usluge RTL Play, posebni uvjeti koji se odnose na njihovu dostupnost i upotrebu pridruženi su ovim Uvjetima i čine njegov sastavni dio.

Pravila o privatnosti objašnjavaju (i) podrijetlo i prirodu podataka prikupljenih od strane RTL-a tijekom Korisničke navigacije na RTL Play Uslugu (i / ili povodom korištenja dodatnih usluga koje nudi RTL na RTL Play (Iii) način na koji ih RTL koristi i (iv) prava koja Korisnik ima na tim podacima u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka.

Uvjeti i Pravila o privatnosti odnose se na one koji su na snazi prilikom povezivanja i korištenja usluge RTL Play od strane Korisnika.

RTL obavještava korisnike da se Uvjeti korištenja i Pravila o privatnosti mogu mijenjati u bilo kojem trenutku. Budući da su ove izmjene upozorene na korisnike tako što ih jednostavno upisuju na uslugu, obvezuju se redovito ih se posavjetovati. RTL se obvezuje da su ovi Uvjeti i Pravila o privatnosti uvijek prisutni u Službi, pod uvjetom da je to nedostupna.

 

 1. OPIS USLUGE RTL Play

Usluga RTL Play besplatna je usluga koja omogućuje gledanje na zahtjev, samo za čitanje i bez pohrane:

"Izravno" određenih TV kanala RTL-a kao što su RTL, RTL2, RTL Kockica, RTL Living, RTL Crime, RTL Passion ("Izravno" ili "Izravan prijenos" );

"Ponavljanje" određenih audiovizualnih programa prethodno emitiranih na određenim RTL televizijskim kanalima, kao što su RTL, RTL2, RTL Kockica, RTL Living, RTL Crime, RTL Passion, u ograničenom vremenskom razdoblju;

Neki ekskluzivni i / ili neobjavljeni audiovizualni sadržaji (bonus, prikolica, blokada itd.);

Promotivni sadržaj (petlja programskih ekstrakata, itd.);

Sadržaj specifičan za tematske svjetove.

U daljnjem tekstu zajedno "Videozapisi" integrirani su u sučelje koje korisnicima nudi različite alate za upravljanje omiljenim programima, kao i za dijeljenje videozapisa i značajke interakcije zajednice ("Interaktivne značajke" definirane u članku II.2. U nastavku) ili bilo koje dodatne usluge.

Verzije RTL Play usluge koja se izvode prema programu također nude Korisniku mogućnost gledanja izravnog emitiranja RTL, RTL2, RTL Kockica, RTL Living, RTL Crime, RTL Passion televizijskih kanala.

RTL ostaje jedini donositelj odluka prenesenih videozapisa, kao i sve metode njihova dostupnosti i izravno korisnicima, posebice zemljopisna i privremena ograničenja, načine reprezentacije, pridružene oglase itd.

Korisnik ne smije u tom smislu podnijeti nikakav zahtjev, radnju ili predrasude zbog izmjene ili brisanja videozapisa, izravnih i / ili bilo kojih značajki Usluge.

Usluga RTL Play pruža korisnicima različite alate za istraživanje, inventuru i prezentaciju videozapisa, uključujući žanr, naslov, datum, popularnost itd.; kao i tematski pristup različitim sadržajima (humor, svakodnevni život, ljepota, itd.).

Korisniku se predlaže mogućnost prepoznavanja kako bi se iskoristio cijeli ili dio Interaktivnih značajki na RTL Play Uslugama, i to bilo stvaranjem posebnog računa ("RTL Play račun") ili putem jednog od njegovih identifikatora za uslugu zajednice treće strane, kao što su Facebook ili Twitter.

RTL Play usluga je besplatna. Međutim, ona može uključivati i veze na druge usluge odvojenih i plaćenih usluga koje objavljuje RTL i podliježu ostalim uvjetima korištenja.

 

 1. KORIŠTENJE RTL PLAY USLUGE
 2. 1. Stvaranje RTL Play računa

Podsjećamo da je pristup i upotreba određenih Interaktivnih značajki usluge RTL Play rezervirana za korisnike koji su izradili RTL Play račun. Dopunske usluge mogu se rezervirati i za korisnike koji su izradili RTL Play račun, ali se iznimno može pristupiti drugim načinima registracije (kao što je veza putem Facebook računa, umetanje oznake hashtag itd.).

Stvaranje RTL Play računa podrazumijeva Korisniku komunikaciju s RTL-om određenih osobnih podataka o njemu, kao što su njegov prezime i imena, datum rođenja, osobna e-mail adresa itd. Korisniku se obavještava da odbijanje priopćavanja određenih podataka koji su obvezni tijekom postupka registracije neće mu omogućiti da stvori svoj RTL Play račun i koristiti povezane usluge.

Korisnik se obvezuje pružiti RTL samo s pouzdanim, ažuriranim i iskrenim informacijama.

RTL Play račun je osoban i jedinstven za sve platforme i programe na kojima je dostupna usluga RTL Play (PC, tablet, smartphone). Korisnik je stoga suglasan da stvori samo jedan RTL Play račun, a ne otkriti njegove identifikacijske podatke trećoj strani. U svakom slučaju, korisnik koji drži RTL Play računa ostaje odgovoran za upotrebu svog računa.

 1. 2. Stvaranje računa putem Facebook-a/Twitter-a

Kako bi olakšala navigaciju i korištenje usluge RTL Play, Korisniku se nudi mogućnost povezivanja svog Facebook i / ili Twitter računa sa svojim RTL Play računom; navedeno je da načini pristupa mogu varirati ovisno o verzijama usluge i terminala korisnika.

Dodatno, neke dodatne usluge mogu biti rezervirane za korisnike koji se povezuju preko svojih Facebook i/ili Twitter računa.

 1. 3. Obavezne konfiguracije

Pristup usluzi RTL Play putem strane osobnog računala

Da bi pristupili usluzi RTL Play, korisnik mora imati računalo sa sljedećom minimalnom preporučenom konfiguracijom:

Najnovija verzija Flasha;

Širokopojasna internetska veza;

Konfiguracija: omogućena su kolačići i JavaScript.

Usluga RTL Play optimizirana je za rad u najčešćim preglednicima kao što su Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox i Google Chrome. U slučaju potpune ili djelomične nespojivosti s preglednikom (komercijalna ili besplatna licenca), isključiva je odgovornost Korisnika da instalira kompatibilni preglednik za pristup usluzi RTL Play i koristi sve njegove značajke.

Korisnik je obaviješten da se mogu poslati sve ili neke od značajki usluge, kao što je gledanje videozapisa:

aktivacija kolačića na računalu i/ili:

deaktivacija softvera koji omogućuje korisniku da blokira emitiranje cijelog ili dijela oglašivačkog sadržaja Usluge ("ad-blocker")

U svakom slučaju, RTL ne može biti odgovoran za bilo kakve naknade, troškove ili pretplate uzrokovane Korisničkim pristupom uslugama RTL Play.

Za više informacija, Korisnik je pozvan da se odnosi na odjeljak "RTL i vas".

Pristup servisu RTL Play putem aplikacije namijenjene tabletama ili mobilnim telefonima

Korisnik je pozvan da uzme u obzir tehničke specifičnosti i moguće evolucije svog terminala s proizvođačem i / ili njegovim prodavačem.

U svakom slučaju, preuzimanje i instalacija aplikacije Service RTL Play podliježe prethodnom prihvaćanju od strane Korisnika vlastitih uvjeta korištenja proizvođača njegove opreme i / ili izdavača namjenske galerije aplikacija. RTL ne može na bilo koji način preuzeti odgovornost za ovu činjenicu.

Osim toga, korisniku je obaviješten da, ovisno o načinu spajanja i pretplate sa svojim mobilnim operaterom, upotreba usluge RTL Play može biti podložna određenim pretplatama i / ili generirati naknade ili dodatne troškove (opcije operatera, troškove propusnosti ili ograničenja itd.). Korisnik je dužan pročitati sve njegove uvjete pristupa i pretplatiti, ako je potrebno, potrebne pretplate ili opcije svog operatora. U svakom slučaju, RTL ne može biti odgovoran za bilo kakve naknade, troškove ili pretplate uzrokovane Korisničkim pristupom uslugama RTL Play.

Pristup interaktivnim značajkama

Korisnik je obaviješten da upotreba nekih interaktivnih značajki ili određenih dodatnih usluga može zahtijevati prethodno stvaranje računa s različitim uslugama trećih strana (kao što su Facebook i / ili Twitter) i pristup njima. usluga putem svog terminala (putem interneta ili putem odgovarajućih aplikacija tih izdavača trećih strana). Korisnik je pozvan da se odnosi na tehničke uvjete tih aplikacija kako bi ih optimalno konfigurirali.

 1. 4. Korištenje interaktivnih značajki

Usluga RTL Play nudi Korisničke alate koji su dizajnirani kako bi obogatili navigaciju i iskustvo nadolazeće televizije omogućujući mu da:

Zaustavite i nastavite s reprodukcijom videozapisa na istoj točki tijekom sljedećih veza;

Definirajte i budite upozoreni na emitiranje svojih omiljenih programa u izravnoj vezi ili njihove dostupnosti u nadoknadu;

Automatski podijelite svoju aktivnost i / ili preporučujemo Videozapise na društvenim mrežama na Facebooku i / ili Twitteru (ovisno o verziji);

Kada koristite tablet ili telefon kao drugi zaslon: identifikaciju programa kanala grupe RTL gledanog na televiziji kako biste sinkronizirali komentare i pružili Korisniku dodatni sadržaj;

Komentirajte videozapise i uživajte izravno sa svojim kontaktima.

Interaktivne značajke mogu se temeljiti, u cijelosti ili djelomično, na Uslugama Zajednice čiji korisnik se slaže da će se pridržavati pravila korištenja kako je definirano u članku VII u nastavku.

Korisniku je obaviješten da upotreba interaktivnih značajki zahtijeva prethodnu identifikaciju RTL Play usluge, zasebno ili kumulativno:

Stvaranjem računa posvećenog RTL Play Uslugama ("RTL Play račun");

Povezujući se s uslugom RTL Play putem svojih vjerodajnica za društvenu mrežu Facebook i / ili Twitter.

Navodi se da neke Interaktivne značajke mogu zahtijevati određeni način identifikacije, osim što korisniku nije nedostupan (na primjer, dijeljenje prikaza na Facebook Timeline korisnika zahtijeva njegovu povezanost putem njegovih Facebook vjerodajnica). Na Korisniku je potrebno izraditi i koristiti te račune treće strane u skladu s uvjetima korištenja koje su izdali njihovi izdavači.

Kako bi olakšala navigaciju i korištenje usluge RTL Play, Korisniku se nudi mogućnost povezivanja svog Facebook i / ili Twitter računa sa svojim RTL Play računom; navedeno je da se načini pristupa mogu razlikovati ovisno o verzijama servisa RTL Play i terminala korisnika. U svim se slučajevima ta veza uspostavlja prema zadanim postavkama ako je Korisnik povezan s njegovim RTL Play Računom, a Korisnik ga deaktivira ako to želi.

RTL se obvezuje da će poštovati povjerljivost informacija koje je Korisnik prenio u vezi svojih identifikatora s uslugama trećih strana, u granicama pravila koje je Korisnik odredio prilikom registracije i koji može mijenjati u bilo kojem trenutku na uslugama trećih strana. Pravila koja se odnose na poštivanje osobnih podataka dostavljenih u ovom kontekstu ili prilikom izrade RTL Play računa navedeni su u članku IV.2.

Navodi se da Korisnik može, u bilo kojem trenutku njegove upotrebe usluge RTL Play, onemogućiti sve ili dio interaktivnih značajki. Ovo deaktiviranje može spriječiti upotrebu interaktivnih značajki, a posebno sinkroniziranih događaja opisanih u članku II.3. U nastavku.

Pored toga, Korisniku je obaviješten da, ovisno o načinu spajanja i pretplate s mobilnim operaterom, upotreba usluga treće strane poput Facebooka i / ili Twittera može biti podložna određenim pretplatama i / ili generirati naknade ili dodatne troškove (opcije operatera, propusne širine ili ograničenja itd.). Korisniku je potrebno pročitati sve uvjete korištenja tih trećih strana i pretplatiti, ako je potrebno, potrebne pretplate ili opcije svog operatora. U svakom slučaju, RTL se ne može smatrati odgovornim za bilo kakve naknade, troškove ili pretplatu ostvarenu korištenjem ovih usluga treće strane u kontekstu usluge RTL Play od strane Korisnika.

Korisnikovo dijeljenje videozapisa, posebno na društvenim mrežama kao što su Facebook i Twitter, može se postići pomoću izvoznog igrača ("igrač") koji je specifičan za uslugu RTL Play. U svim slučajevima Korisnik se obvezuje poštivati sva ograničenja koja se odnose na ovaj izvozni čitač i ne vrši nikakve izmjene na njemu niti na bilo koji pretinac ili prekrivanje bilo koje vrste na njemu. (slike, videozapisi, zvukovi itd.), uključujući promotivne ili oglašavane.

 1. 5. Sinkronizirani događaji

Među Interaktivnim značajkama koje se nude korisnicima, neki omogućuju pristup događajima ili komplementarnim sadržajima, u sinkroniziranom pristupu s emitiranjem RTL televizijskih usluga. Ovi "sinkronizirani događaji" mogu se sastojati, na primjer, u dodatnim informacijama vezanim uz temu promatranog programa, mogućnost sudjelovanja u anketama ili glasovima uživo, interaktivnih oglasa, recepata itd.

Prema parametrima koje definira Korisnik, cijeli ili dio sinkroniziranih događaja može se prikazati izravno na određenom prostoru servisa RTL Play i / ili biti obaviješten putem poruke,

Sinkronizirani događaji temelje se na sinkronizaciji namjenske aplikacije RTL Play sa pregledanom televizijskom uslugom; što se vrši putem audio sustava korisničkog terminala. Ovo priznavanje zvuka obavlja se u potpunosti anonimno, a bez bilo kakvih podataka ili podataka bilo koje prirode koji se odnose na korisnika prikuplja RTL.

Prema zadanim je postavkama sinkronizacija sinkroniziranog događaja omogućena. Korisnik ga može, međutim, deaktivirati u bilo kojem trenutku i / ili postaviti način obavještavanja i prikaza na terminalu Sinkronizirani događaji u skladu s tri različite razine:

Normalno upozorenje: Sinkronizirani događaji se obavještavaju i prikazuju prema zadanim postavkama kada je korisnik omogućio sinkronizaciju; obavijesti se vrše samo pomoću alata i indeksa kada je sinkronizacija onemogućena.

Upozorenje onemogućeno: prikaz sinkroniziranih događaja onemogućen je prema zadanim postavkama i obavijesti se obavljaju samo pomoću opisa i indeksa je li sinkronizacija omogućena ili ne.

Bitno upozorenje: Omogućuje Korisniku da bude obaviješten i da izravno pristupi najvažnijim sinkroniziranim događajima čak i kada je sinkronizacija onemogućena.

Korisnik ima mogućnost dijeliti neke od sinkroniziranih događaja na društvenim mrežama i / ili s njegovim kontaktima slanjem e-maila. Ove dionice i pošiljke izvršava Korisnik pod isključivom odgovornošću, osobito glede slanja sadržaja maloljetnicima ili korištenja adresa e-pošte njegovih kontakata.

Sinkronizirani događaji koji se sastoje od reklama identificiraju se kao takvi određenim informacijama. Slično tome, sinkronizirani događaji za koje sudjelovanje podliježe plaćanju cijene od strane korisnika sadrže sve informacije prije toga.

Korisnik je obaviješten da određeni sinkronizirani događaji mogu sadržavati sadržaje i / ili hipertekstne veze koje pružaju treće strane; koji ostaju isključivo odgovorni za ovaj sadržaj prema istim načelima i postupcima kao onima definiranim u članku VIII u nastavku.

 1. 6. Sustavi upravljanja digitalnim pravima

Usluga RTL Play uključuje sustav upravljanja digitalnim pravima temeljenim na tehničkim mjerama zaštite ("TMZ"), čija je svrha tehnički zaštititi prava intelektualnog vlasništva koja se odnose na Videozapise i Izravan prijenos, kontroliranjem pristupa, korištenja i / ili dijeljenja istih od strane korisnika.

Svrha TMZ-a je očuvanje sadržaja Videozapisa i Izravnog prijenosa i izbjegavanje bilo kakve reprodukcije, izmjene i piratstva, posebice osiguravanjem mogućih ograničenja teritorijalnog pristupa i automatske sigurnosti tih ograničavanjem njihovog gledanja na čitanje samo bez mogućnost preuzimanja i / ili privremenog ili stalnog pohranjivanja.

Korisnik se obvezuje poštivati TMZ implementirane na RTL Play Uslugu, a ne pokušavati ih zaobići i / ili spriječiti njihovu primjenu. Svako kršenje ili kršenje ovih TMZ-a od strane Korisnika, izravno ili neizravno putem bilo kojeg softvera treće strane, rezultirat će neopozivim otkazivanjem njegovog RTL Play računa, ne dovodeći u pitanje bilo kakav kazneni postupak protiv njega RTL. Korisnik izjavljuje da je obaviješten da TMZ može ograničiti ili opozvati svoj pristup jednom ili više Videozapisa i / ili izravnih, kao i upotrebe koje mogu biti napravljene, a koje on izričito prihvaća.

Korisnik također prihvaća, bez prethodnog upozorenja, automatsko ažuriranje TMZ-a i njegove posljedice.

RTL se ne može smatrati odgovornim za ograničenja, ograničenja ili izmjene Korisničke opreme (računala, tableta, telefona) zbog postavljanja ovih TMZ ili njihovog pokušaja premošćivanja od strane Korisnika.

 1. 7. Poštivanje tehničkih ograničenja

RTL može se, radi upravljanja i pravilnog rada RTL Play usluge, donijeti ograničenja, uključujući tehničke, koje korisnik prihvaća i suglasan je poštovati.

Stoga se RTL osobito može donijeti, bez veze s prethodnim informacijama korisnika, na:

Ograničite veličinu ili broj traženih videozapisa;

Ograničite trajanje pristupa besplatnim videozapisima,

Otkriti videozapise;

Razviti i / ili ukloniti određene alate ili značajke RTL Play usluge;

Ne integrirati u Izravan prijenos neke posebne programe ...

Korisnik je pozvan da se redovito upozna s odjeljkom "RTL i vas" kako biste saznali o bilo kakvim ograničenjima, uključujući tehničke, koji su na snazi u usluzi RTL Play.

 

 1. 8. Softver koristi i protokoli treće strane

Konzultacije o izravnim ili video uslugama RTL Play temelji se na strujanju ili progresivnom preuzimanju, čiji postupci i njihovi korišteni postupci djelomično određuju izdavači treće strane.

Korisnik također izjavljuje da je obaviješten i priznaje da prijenos podataka (osobito prijem izravnog, stream gledanja videa i razmjena podataka putem interaktivnih funkcija) na mrežama elektroničke komunikacije i mobilne radiokomunikacije (Internet fiksni i mobilni) podložan je tehničkim ograničenjima koja nisu pod nadzorom i odgovornosti RTL-a i mogu uključivati određene rizike, uključujući:

 1. Pouzdanost prijenosa i njihova povjerljivost, ako ih ima, ne mogu biti potpuno zajamčena;
 2. Može se susresti s problemima zasićenja mreže, što je teško ili nemoguće pristupiti;
 3. Umetanja / virusi mogu utjecati na rad cijelog ili dijela usluge RTL Play, Videozapisa ili Izravnog prijenosa, ali i oštetiti hardver računala korisnika;
 4. Korištenje interaktivnih značajki oslanja se na interkonekcije i razmjenu podataka s uslugama trećih strana koje RTL ne kontrolira i čiji su parametri povjerljivosti prepušteni Korisniku.
 5. 9. Prekid određenih poruka objavljenih u prijenosu

Korisnik se ovime obavještava i prihvaća da određene poruke koje se prikazuju na programu kada se emitiraju na televizijskim uslugama koje uređuje RTL (na primjer: padajući banneri, hitne poruke, informacije o dostupnosti programa kao što su: audio opis, oznaka predikatizacije itd. ) možda neće biti prikazani kada se emitiraju kao videozapisi ili izravni prijenos u usluzi RTL Play.

Slično tome, programi koji uključuju ili se odnose na kvizove, pozive za glasovanje ili privlačenje vjerojatno će biti objavljeni na uslugu RTL Play, bilo putem izravnog ili putem videozapisa. Korisnik je obaviješten da, s obzirom na prirodu usluge RTL Play, sudjelovanje u kvizovima spomenutim tijekom emisije možda više nije moguće prilikom prijenosa videozapisa.

Osim toga, pojmovi koji se odnose na uvjete sudjelovanja natjecanja umetnutih tijekom emitiranja programa na televizijskim uslugama ne mogu se pojaviti tijekom emitiranja ovog programa na Directu.

Slijedom toga, Korisnik se u svakom slučaju savjetuje da se odnosi na svaki natječaj, službena pravila, dostupna na play.rtl.hr.

Korisnik se odriče bilo kakvog prihoda u odnosu na RTL za bilo koju štetu koja je navodno pretrpjela i koja bi proizašla ili iz nemogućnosti sudjelovanja u kvizu ili neispravnog sudjelovanja u kvizu koji je već završen u vrijeme emitiranja program na servisu RTL Play.

 1. 10. Društvene mreže

Usluga RTL Play može uključivati, unutar interaktivnih značajki, prikaz tokova agregacije iz jedne ili više društvenih mreža, kao što su Twitter i Facebook.

Na taj način, "Live Tweets" sekcija omogućuje korisniku da gleda, izravno na uslugu RTL Play i tijekom gledanja programa, najpopularnije tweete povezane ili povezane s programom.

Navodi se da RTL ne izvršava a priori izbor poruka postavljenih u servisu RTL Play i da nema tehničkih sredstava za njihovo uklanjanje, a koji ostaju domaćin izdavača predmetne usluge.

Slijedom toga, RTL odbija svaku odgovornost u slučaju da integrirana poruka unutar streama "Live Tweets" sadrži nezakoniti sadržaj. U tom slučaju pozivaju se osobe koje osjećaju interes za moderiranje ili brisanje ove poruke kako bi izravno kontaktirale autora poruke i / ili izdavača te usluge.

 1. USLUGE ZAJEDNICE

Neke interaktivne značajke mogu se temeljiti na alatima za razmjenu i komunikaciju između različitih korisnika i / ili između korisnika i njihovih kontakata na društvenim mrežama, kao što su funkcije chatova uživo, forumi, komentari itd. ("Usluge zajednice").

Usluge zajednice usluge RTL Play tako omogućuju korisnicima razmjenu mišljenja, mišljenja i ideja, kao i dijeljenje sadržaja i informacija, posebno tijekom izravnog (putem značajke "Povezivanje").

Podsjećamo da upotreba Usluga Zajednice zahtijeva izradu RTL Play računa i/ili upotrebe identifikatora usluga treće strane, uključujući Facebook i / ili Tweeter.

 

Korisnici se obvezuju da u tom kontekstu neće zloupotrijebiti svoju slobodu izražavanja i podnijeti određena pravila ponašanja. RTL podsjeća korisnike da su isključivo odgovorni za svoje komentare i sadržaj koji ih uređuju putem ovih Usluga Zajednice.

RTL odbacuje svu odgovornost za komentare i komentare bilo koje vrste koje su korisnici putem interneta objavili putem Interneta.

Korisnik se, s jedne strane, obvezuje da se izrazi u pozitivnom kontekstu i, s druge strane, općenito pridržava pravila ponašanja koja su dopuštena na Internetu, a posebno s pravilima navedenim u nastavku:

Poštujte uobičajena pravila ljubaznosti. Izbjegavajte uvrede i vulgarnosti čak i ako su smiješni;

Uzmite si vremena za pisanje svake poruke da biste poslali kvalitetan doprinos;

Nemojte objavljivati poruke koje sadrže informacije koje su klevetničke, prijeteće, zlostavljačke, opscene, rasističke, potiču na pedofiliju, diskriminaciju, mržnju ili nasilje zbog rase, etničke pripadnosti, vjere ili poticanja izrečene prizme nacizma ili izazivanja zločina protiv čovječnosti; sve sadržaje, krivotvorene (uključujući stvaranje hipertekstualnih veza na web stranicu koja nudi krivotvoreni sadržaj ili jednostavno pružanje informacija o takvim web stranicama); bilo kakve informacije koje su uvredljive u moralnost ili općenito ilegalne;

Nemojte koristiti usluge Zajednice u svrhu prijetnji, uznemiravanja ili zlostavljanja ili, općenito, kršiti prava trećih osoba (uključujući pravo na privatnost);

Osporiti prikupljanje, pohranjivanje i / ili distribuciju osobnih podataka drugih osoba ili distribuciju osobnih podataka koji se odnose na njih, kao što su broj socijalnog osiguranja, broj kreditne kartice, ime i adresu, broj vozačke dozvole;

Nemojte se baviti neželjenim ili poplavnim aktivnostima, koji se sastoje od masovnog i višestruko razmnožavanja slanja identičnih poruka;

Nemojte lažno predstavljati administratora ili drugog korisnika

Ne upotrebljavati Usluge Zajednice u komercijalne svrhe, posebno u promidžbene svrhe i općenito ne nudeći izravno ili neizravno proizvode i usluge za naknadu.

Korisnik sudjeluje u ovim Uslugama Zajednice pod njegovom isključivom odgovornošću i jamči RTL protiv bilo kakvih zahtjeva, zahtjeva i / ili osude na štetu koja bi mogla biti prijetila ili biti objekt i / ili koja bi se mogla izreći protiv njega, uključujući razumnu troškove odvjetnika koji su mogli biti izloženi, budući da bi za uzrok, temelj ili podrijetlo sudjelovanje korisnika na RTL Play Uslugu.

U slučaju nepridržavanja ovih pravila, RTL može obustaviti i / ili poništiti pristup i / ili RTL Play računa korisnika.

RTL može slobodno ukloniti, bez prethodne najave, bilo koji sadržaj koji je Korisnik objavio da smatra da bi prekršio pravila koja su navedena u ovim Uvjetima i odredbama, a da korisnik ne može tražiti nikakvu naknadu u tom smislu.

VII. PRAVA INTELEKTUALNOG VLASNIŠTVA

Svi elementi Usluge RTL Play, uključujući i Videozapise i Izravni prijenos, kao i struktura usluge, urednički sadržaj, komentare, ilustracije, fotografije, slike, zvukove i videozapise i sl., zaštićeni su u skladu s odgovarajućim pravima intelektualnog vlasništva: autorsko pravo, susjedno pravo proizvođača baze podataka itd.

Ovi elementi isključivo su vlasništvo RTL-a. Korisnik ih mora koristiti samo u strogom okviru uobičajene upotrebe Usluge, uzimajući u obzir ograničenja i tehničke mjere koje su joj pridružene i, u svakom slučaju, za privatne svrhe i za svrhu koja nije komercijalna.

Korisnik se obvezuje poštivati sva prava intelektualnog vlasništva koja se odnose na sadržaj koji se nudi na usluzi RTL Play, a osobito:

ne reproducirati, mijenjati, mijenjati, ponovno emitirati bez prethodnog odobrenja RTL, bilo koji element sadržan ili povezan s uslugom RTL Play,

ne smije se preusmjeravati ili komercijalno koristiti uslugu RTL Play, osim ako ste prethodno dobili izričiti ugovor s RTL,

ne poduzimati nikakve radnje radi manipulacije ili poraza sigurnosti ili pravila korištenja ili ograničenja Videozapisa, Izravnog prijenosa ili bilo kojih funkcija usluge RTL Play;

nemojte upotrebljavati alate za dopuštanje konačnog preuzimanja videozapisa i / ili izravnih.

Određene značajke usluge RTL Play nude Korisniku priliku za dijeljenje i / ili stvaranje preporuke Video ili sadržaja Usluge. Navodi se da osim ovih specifičnih funkcija, hipertekstualna veza ne može se odnositi na RTL Play uslugu bez prethodne i izričite autorizacije RTL-a. U svakom slučaju, hipertekstualne veze umetnute bez pribjegavanja namjenskim funkcionalnostima RTL Play usluge mogu se preusmjeriti samo na njegovu početnu stranicu, do izričite isključenosti bilo kakve dubinske hipertekstualne veze izravno na videozapis s web mjesta treće strane.

U nedostatku ovlaštenja, takve veze mogu se smatrati povredama odredaba Zakona o autorskom i srodnim pravima te mogu podlijegati kaznenom progonu.

Izričito je zabranjeno bilo kojem Korisniku, bez obzira na njegovu kvalitetu ili njegovu aktivnost: postaviti sustavni mehanizam za referiranje za cijeli ili dio sadržaja i / ili videozapisa objavljenih na cijelom ili dijelu usluge RTL Play, posebno putem dubokih hipertekstualnih veza, s ciljem da na bilo kojem drugom mjestu, usluzi ili aplikaciji, referenciranju takvog sadržaja ili videozapisima koji su namijenjeni javnosti (posebice bilo kojoj programskoj mreži ili slično, itd.) i to, svim korisnicima svrhe, uključujući komercijalne svrhe;

za izvoz Videozapisa na bilo koju web stranicu ili treću usluga, osim na način koji je dostupan na Usluzi, a to u smislu svih ograničenja i uvjeta korištenja koji su specifični za ovaj izvozni čitač;

koristiti izvozni čitač koji pruža RTL za sve komercijalne, promotivne i / ili oglašivačke svrhe, besplatno ili protiv bilo kojeg partnera i / ili korisnika i / ili krajnjeg korisnika. Kao takav, Korisniku je zabranjen, u vezi s korištenjem izvoznog čitača, bilo kakvu izmjenu ili iskorištavanje preusmjereno iz Video, posebno povezivanjem na bilo koji način reklamnim elementima u bilo kojem obliku (prikaz ili "prikaz", video prije, tijekom ili nakon reprodukcije Video - "instream", preklapanja ili vizualnog, video ili zvučnog prekrivanja - "overlay", itd.).

Kao izdavač usluge RTL Play, RTL također je posvećen poštivanju prava intelektualnog vlasništva drugih. U slučaju da korisnik otkrije kršenje jedne od svojih prava intelektualnog vlasništva na RTL Play Uslugama, moguće je da se u pisanom obliku odnosi na RTL.

 

Bez obzira na gore navedeno, RTL se odriče svih odgovornosti za kršenje prava intelektualnog vlasništva koja mogu nastati s jedne strane, unutar sadržaja i videozapisa koje treće strane objavljuju i dostupni na RTL Play Uslugama kao dio partnerstva koje bi sklopili s partnerskim uslugama , a s druge strane, u okviru hipertekstualnih veza postavljenih unutar usluge RTL Play (vidi članak VIII.2 u nastavku).

VIII. UMETANJE OGLAŠAVANJA I WIDGETS

VIII.1

RTL pridržava pravo unijeti: (i) bannere za oglašavanje na RTL Play Uslugu, kao i unutar Videozapisa i Izravnog prijenosa u bilo kojem trenutku njihove distribucije i / ili (ii) aplikacije posvećene promociji i/ili oglašavanju (Iii) bilo koji oglasni ili promotivni element u kontekstu određenih sinkroniziranih događaja i/ili (iv) bilo koji drugi promotivni ili oglašivački element bilo koje vrste.

VIII.2

Podsjećamo da usluga RTL Play nudi besplatan pristup korisniku ukoliko se financira oglašavanjem. Korištenje usluge RTL Play stoga je podložno usklađenosti s umetcima za oglašavanje korisnicima. Potonji se zabranjuje upotreba bilo kojeg softvera za skrivanje, blokiranje ili sprječavanje prikaza cijelog ili dijela oglašavanja (prikaz, video, oblačenje, itd.) Koji su prisutni u Usluzi.

Korisnik je obaviješten da RTL može primijeniti bilo kakvo ograničenje pristupa svim ili dijelovima funkcionalnosti usluge, uključujući i reprodukciju videozapisa, u slučaju da se koristi takav softver ("ad-blocker"), Korisnik je odgovoran za konfiguriranje potonjeg kako bi se omogućio prikaz oglašavanja na uslugu.

Korisnici koji se ne žele pridržavati tih uvjeta pristupa moraju prestati koristiti uslugu.

VIII.3

Korisnicima se mogu ponuditi ponude partnera i / ili usluga treće strane, osobito putem Widgeta, sinkroniziranih događaja i / ili bilo kojeg prostora za oglašavanje i / ili aplikaciju koja može sadržavati hipertekstualnu vezu usmjerenu korisniku. Korisnik na web stranici partnera ili oglašivača.

Ove ponude za usluge i bilo koji materijal za oglašavanje treće strane na koji korisnik može pristupiti ovim hipertekstualnim vezama nudi partnere, oglašivače ili izdavače trećih strana svojim uslugama neovisno, a to je isključivo u njihovoj isključivoj odgovornosti.

Općenito, RTL ne može biti odgovoran za sadržaj ovih usluga, niti za sve ponude, informacije koje se konzultiraju ili transakcije koje se provode na tim uslugama; Izdavači trećih strana ostaju isključivo odgovorni za to.

Prema tome, svaki Korisnik koji pristupa uslugama ili ponudama trećih strana putem usluge RTL Play će biti podvrgnut isključivo uvjetima korištenja navedene usluge; uvjete koje mu pripada da bi shvatio i prihvatio.

RTL ne pruža nikakve usluge ili jamstva u vezi s uslugama, ponudama, promocijama i / ili reklamama trećih osoba prisutnih na RTL Play Uslugama. Slijedom toga, RTL odbija svaku odgovornost prema korisnicima u slučaju da su te ponude i usluge trećih osoba u suprotnosti s važećim zakonskim odredbama.

Korisnik je obaviješten da vrste promotivnih umetanja ili partnerskih usluga mogu varirati ovisno o verzijama usluge RTL Play i korištenom terminalu.

 

 1. TEHNIČKA PODRŠKA

Za sve informacije ili pomoć vezane uz uslugu RTL Play, Korisnik je pozvan da se odnosi na odjeljak "RTL i vi" kako biste pročitali tehničke informacije o podršci ili poštom na sljedeću adresu: RTL Hrvatska, RTL Play - Tehnička podrška, Krapinska 45, 10000 Zagreb

 1. Ostalo

Korisnici mogu poslati svoje zahtjeve i pritužbe izravno na RTL putem naslova "RTL i vi.

Općenito, RTL pridržava pravo tužiti Korisnika u slučaju kršenja obveza iz ovih Uvjetima.

Konkretno, kako bi se odobrio bilo kakav zahtjev ili zabrana koje je izdalo pravosudno ili upravno tijelo ili treće strane navodeći o kršenju njihovih prava u vezi s korištenjem usluge RTL Play, RTL pridržava pravo brisanja bilo kakvih videozapisa ili sadržaja RTL Play usluga, bez prethodne obavijesti ili naknade za korisnike.

Štoviše, i općenito, Korisnik jamči RTL protiv bilo kakvih pribora ili akcije i njihove eventualne materijalne posljedice bilo koje osobe, temeljene na ili koje su rezultat izravno ili neizravno iz njegovih radnji ili koje proizlaze iz korištenja RTL Play usluge, kao i bilo kakvo kršenje ovih Uvjeta ili važećih zakona i propisa, a u tom smislu RTL ostavlja pravo poduzeti sve raspoložive pravne korake, uključujući tužbe i kazneni progon.

 1. DODJELJIVANJE - SUBSTITUCIJA

RTL pridržava pravo prenijeti u bilo koju tvrtku po svom izboru prava i obveze u ovom dokumentu