Pravila o privatnosti

 • Kolačići

  Kolačići su male datoteke koje nam pomažu da upamtimo vaše informacije o prijavi na stranicu, uključujući posjete stranici te kako bi vam ponudili sadržaj, reklame ili RTLplay događaje koji su bitni za vas prema postavkama vašeg profila, korištenja interneta, itd ...

 • Lozinka

  Vaša lozinka koristi se za zaštitu vašeg računa i vaših osobnih podataka.
  Odaberite pažljivo! Mora sadržavati najmanje 6 znakova i možete ju promijeniti u bilo koje doba na svojem profilu.

 • E-mail adresa

  Vaša e-mail adresa omogućuje vam da se prijavite na RTLplay i povratite svoju lozinku ako ju ikada zaboravite. Zahvaljujući tome, možete se također prijaviti na RTLplay newsletters ili vaše omiljene programe!

 • Datum rođenja i spol

  Informacije o vama omogućuju nam da vas bolje upoznamo i da prilagodimo svoju uslugu i sadržaj vašem profilu, kako bi učinili vaše RTLplay iskustvo posebnim.

Pravila o privatnosti

 • Kolačići (tzv. Cookies)

Kolačići su male datoteke koje nam pomažu u prikupljanju podataka o povezivanju, brojanju posjetitelja internetske stranice, predlaganju sadržaja, oglasa ili RTL Play događaja najprimjerenijih Vašem profilu, načinima korištenja, itd…

 • Lozinka

Vaša lozinka služi za zaštitu Vašeg računa i Vaših osobnih podataka. Pažljivo je odaberite! Lozinka mora sadržavati najmanje 8 znakova, a na Vašem je profilu možete promijeniti u bilo kojem trenutku.

 • Elektronička adresa

Vaša elektronička adresa omogućava Vašu identifikaciju prilikom spajanja na RTL Play i obnovu lozinku u slučaju da je zaboravite. Pomoću elektroničke adrese možete se pretplatiti na RTL Play ili newsletter najdraže emisije!

 • Datum rođenja i spol

Vaš datum rođenja i spol omogućuju nam da Vas bolje upoznamo te prilagodimo našu uslugu i njezin sadržaj prema Vašem profilu kako bi Vaš korisnički RTL Play doživljaj bio jedinstven!

Više…

Ova Izjava o privatnosti sadrži  pravila društva RTL Hrvatska d.o.o. (u daljnjem tekstu „RTL“) o prikupljanju i korištenju podataka tijekom korištenja naših internetskih stranica (uključujući i naše mobilne aplikacije) ili tijekom korištenja naših usluga.

Izjava navodi (i) podrijetlo i vrstu podataka koje prikupljamo, (ii) razlog njihovog prikupljanja, (iii) način na koji se ti podaci prikupljaju te (iv) prava koje u vezi tih podataka imate sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka  (u daljnjem tekstu „Zakon“).

Stoga je ova Izjava o privatnosti važna za Vas koji želite pozitivno i povjerljivo korištenje naših internetskih stranica ili usluga, ali i za nas koji želimo precizno i potpuno odgovoriti na Vaša pitanja o prikupljanju i korištenju Vaših podataka.

Na koji način prikupljamo Vaše podatke?

Vaše podatke tijekom korištenja naših internetskih stranica ili usluga prikupljamo na dva načina:

Podaci koje prikupljamo, a da nam ih niste ustupili
Dio I ove Izjave o privatnosti
Kolačići (i slične tehnologije)

Radi se o podacima o pretraživanju dostupnima s Vašeg uređaja (računalo, tablet, pametni telefon, itd.) koje prikupljamo a da nam ih eksplicitno ne ustupate prilikom korištenja naših internetskih stranica ili usluga.

 • U daljnjem tekstu ti se podaci nazivaju „Podaci o pretraživanju”

Podaci koje nam izravno ustupate
Dio II ove Izjave o privatnosti

Radi se o Vašim podacima (poput imena i prezimena, elektroničke adrese ili datuma rođenja) koje nam izravno ustupate kada posjećujete naše internetske stranice te kada se prijavite ili koristite naše usluge.

 • U daljnjem tekstu ti se podaci nazivaju „Osobni podaci”

Dakle, koje to točno podatke prikupljamo i za što ih koristimo?

Dio I – KOLAČIĆI NA NAŠIM STRANICAMA I NA NAŠIM USLUGAMA

 • 1. Što su kolačići i čemu služe?

Kolačić je datoteka spremljena tijekom pretraživanja na za to predviđeni prostor na Vašem uređaju (računalo, tablet, pametni telefon, itd.) putem softvera za pretraživanje, sadržaja ili objave na našim internetskim stranicama ili našim uslugama. Podatke sadržane u toj datoteci može dobiti na uvid ili izmijeniti samo onaj tko ih postavlja.

  1. A. Kolačići koje postavljamo na naše stranice i usluge

Ako ste to odabrali u postavkama kolačića koje možete bilo kada promijeniti, prilikom spajanja na naše internetske stranice ili korištenja njezinih usluga možemo spremiti različite kolačiće na Vaš uređaj, što nam omogućuje:

   • prikupljanje podataka o pretraživanju s Vašeg uređaja
   • identificiranje i prepoznavanje Vašeg uređaja tijekom kasnijeg pretraživanja naših internetskih stranica ili usluga ili bilo koje druge internetske stranice ili usluge na kojoj također postavljamo kolačiće tijekom ograničenog razdoblja.

Pojedinosti o Podacima o pretraživanju koje možemo prikupljati i obrađivati detaljno su navedeni u Dijelu III ove Izjave o privatnosti. Pažnja: neke Podatke o pretraživanju možemo prikupiti i automatski, bez korištenja kolačića, prilikom posjeta naših internetskih stranica ili korištenja naših usluga (poput IP adrese Vašeg uređaja): ti su podaci detaljno navedeni u Dijelu III ove Izjave o privatnosti.

Svrha kolačića koje postavljamo na našim stranicama ili našim uslugama (uz Vaše dopuštenje)

Tehnički kolačići i funkcionalni kolačići

Ovi nam kolačići omogućavaju:

   • provođenje mjera sigurnosti (na primjer, kada se od Vas zatraži da se ponovno prijavite na Korisnički račun nakon određenog vremena neaktivnosti);
   • poboljšanje pretraživanja dajući vam pristup specifičnim funkcionalnostima za neometano i prilagođeno pretraživanje, na primjer:
    • prilagođavanje prikaza naših internetskih stranica ili usluga prema postavkama prikaza Vašeg uređaja (korišteni jezik, rezolucija prikaza…);
    • pamćenje Osobnih podataka iz obrasca kojeg ispunjavate tijekom registracije na neku od naših usluga kako biste uštedjeli vrijeme jer time nema potrebe za unošenjem istih Osobnih podataka svaki put kada želite ponovno pristupiti našim uslugama;
    • pamćenje proizvoda i/ili usluga koje ste naručili u okviru jedne od naših usluga do stranice za potvrdu Vaše narudžbe;
    • korištenje priručne memorije stranica naših internetskih mjesta ili naših usluga za brži pristup tih različitim stranicama.
   • Brisanje ovih kolačića ne ometa pretraživanje naših internetskih stranica, ali može značajno umanjiti iskustvo pretraživanja. Naprotiv, brisanje kolačića može otežati normalno korištenje naših usluga.

Kolačići za mjerenje broja posjetitelja i analitički kolačići

Ovi kolačići omogućavaju izradu statističkih podataka o posjećenosti naših internetskih stranica i naših usluga (broj posjeta, jedinstveni posjetitelji, pregledane stranice) i statističkih podataka o korištenju različitih elemenata koji je čine (posjećene rubrike i sadržaj, tijek pretraživanja).

Pomažu nam u poboljšavanju interesa i ergonomija naših internetskih stranica, naših usluga i različitih elemenata koji je čine. Koriste se i da bi Vam se predložili urednički sadržaji prilagođeni vašim interesima. Na kraju, omogućuju nam uočavanje mogućih poteškoća pretraživanja.

Brisanje ovih kolačića ne utječe na pretraživanje na našim internetskim stranicama ili korištenje naših usluga. Međutim, odbijanje ovih kolačića može dovesti do prikazivanja uredničkog sadržaja koji nije prilagođen Vašim interesima.

   • Trajanje kolačića: ovi kolačići traju najduže 13 mjeseci nakon njihovog spremanja na uređaj korisnika.

Oglašivački kolačići

Ovi se kolačići koriste da bi Vam se predložili oglasi prilagođeni Vašim interesima, na našim internetskim stranicama i našim uslugama, ali i na drugim internetskim stranicama i uslugama trećih osoba na koje postavljamo naše kolačiće. Oglašivački kolačići koriste se i za ograničavanje broja prikaza oglasa ili za mjerenje učinkovitosti oglašivačke kampanje.

Brisanje oglašivačkih kolačića ne utječe na pretraživanje naših internetskih stranica ni na korištenje naših usluga. Međutim, odbijanjem ovih kolačića neće biti onemogućeno pojavljivanje oglasa na našim internetskim stranicama niti na našim uslugama, već će se prikazivati oglasi koji nisu prilagođeni vašim interesima.

   • Trajanje kolačića: ovi kolačići traju najduže 13 mjeseci nakon prvog spremanja na uređaj korisnika.

Spajanje Vaših Podataka o pretraživanju i Vaših  Osobnih podataka

Možemo kombinirati Vaše Podatke o pretraživanju koje prikupljamo (ili koje nam ustupaju treće strane uz Vaš pristanak tim trećim stranama) i Osobne podatke koje nam ustupate prilikom registracije ili korištenja naših usluga u sljedeće svrhe:

U okviru usluga dostupnih putem Korisničkog računa:

   • kako bismo Vam predložili prilagođeni sadržaj i ergonomiju usluge prilagođenu Vašim navikama pretraživanja neovisno o tome koji uređaj koristite kada pristupate uslugama dostupnima putem Korisničkog računa;
   • kako bismo vam predložili oglase prema Vašim potrebama, neovisno o tome kojim se uređajem služite kada pristupate našim uslugama dostupnima putem Korisničkog računa.

U okviru provođenja istraživanja elektroničkim putem:

   • kako bismo vam poslali upitnike napravljene posebno za Vas ili koji bi Vas mogli zanimati.

Prijenos i obrada Vaših Podataka o pretraživanju izvan granica Europske unije

Vaši se Podaci o pretraživanju mogu prenijeti u Sjedinjene Američke Države kako bi se tamo čuvali i obrađivali u ranije navedene svrhe. U tim je okolnostima prijenos vaših Podataka o pretraživanju reguliran ugovornim odredbama Europske komisije koje jamče zadovoljavajuću razinu zaštite privatnosti i temeljnih prava osoba.

Primatelji Vaših podataka o pretraživanju

Vaši Podaci o pretraživanju prikupljeni putem kolačića koje postavljamo na naše stranice i usluge namijenjeni su tvrtki RTL i njezinim podružnicama koji će ih koristiti u okviru svojih aktivnosti u skladu s uvjetima i načinima navedenima u ovoj Izjavi o privatnosti.

  1. B. Kolačići koje na naše stranice postavljaju treće strane

Kolačići koje postavljaju treće strane mogu biti sadržani u aplikacijama trećih strana integriranih na našim internetskim stranicama ili uslugama, u oglašivačkom sadržaju (grafikama, animacijama, video-sadržajima, itd.) koji se prenosi našim oglašivačkim prostorom integriranim na naše internetske stranice ili usluge, ili ih treće strane mogu postaviti u okviru partnerskog oglašavanja prema kojem mogu prikupljati neidentifikacijske Podatke o pregledavanim sadržajima na našim internetskim stranicama ili našim uslugama kako bi vam lakše prilagodili oglase (po dobnoj skupini, spolu…) u skladu s odredbama Zakona.

Podsjećamo Vas da u bilo kojem trenutku možete jednostavno i besplatno odbiti spremanje kolačića na Vaš uređaj tako da ni mi ni naši partneri nećemo imati Podatke o pregledavanju koji se prikupljaju putem kolačića (Dio I.2 ove Izjave o privatnosti).

Postavljanje i korištenje kolačića od strane trećih strana podliježe pravilima zaštite privatnosti tih trećih osoba. Obavještavamo vas o svrsi tih kolačića o kojima smo obaviješteni i načinima na kojima možete odlučiti o njihovoj upotrebi.

O aplikacijama trećih strana integriranima na našim stranicama i uslugama

Naše stranice i usluge mogu sadržavati računalne aplikacije koje postavljaju treće strane, a pomoću kojih možete podijeliti sadržaj naših internetskih stranica ili usluga s drugim osobama ili obavijestiti te osobe o Vašem pretraživanju ili mišljenju o sadržaju naših internetskih sadržaja ili usluga. To se posebno odnosi na ikone „Podijeli” „Sviđa mi se” koje pripadaju društvenim mrežama poput Facebooka, Twittera, LinkedIna, Viadea, itd.

Društvena mreža koja postavlja takvu tipku može Vas pomoću nje i identificirati čak i ako je niste koristili tijekom pretraživanja naših internetskih stranica ili usluga. Naime, takva tipka omogućuje društvenoj mreži da prati Vaše pretraživanje naših internetskih stranica ili usluga samo zato što je Vaš račun na toj društvenoj mreži bio aktivan na Vašem uređaju (otvorena sesija) tijekom pretraživanja naših internetskih stranica ili usluga.

Ni na koji način ne možemo kontrolirati društvene mreže u prikupljanju podataka o Vašem pretraživanju na našim internetskim stranicama ili uslugama i osobnih podataka kojima one raspolažu.

Molimo Vas da proučite pravila zaštite privatnosti tih društvenih mreža kako bi se upoznali sa svrhom, a posebno oglašivačkom svrhom korištenja podataka o pretraživanju koje se mogu prikupiti pomoću aplikacijskih tipki. Ta Vam pravila zaštite moraju omogućiti prilagodbu postavki Vaših korisničkih računa svake od tih mreža.

Kako biste pročitali pravila zaštite privatnosti navedenih društvenih mreža, kliknite na URL adrese društvene mreže po Vašem izboru:

Putem sadržaja trećih strana koji se prenose našim oglašivačkim prostorom

Oglašivački sadržaji (grafike, animacije, video-sadržaji, itd.) koji se prenose našim oglašivačkim prostorom mogu sadržavati kolačiće koje postavljaju treće strane: bilo Oglašivača predmetnog oglašivačkog sadržaja, bilo trećeg društva Oglašivača (agencije za komunikacijsko savjetovanje, tvrtke za mjerenje posjećenosti, pružatelja ciljanih posjetitelja, itd.) koji je postavio kolačić u oglašivački sadržaj Oglašivača.

U tom slučaju, kolačići koje postavljaju treće osobe mogu im tijekom valjanosti kolačića omogućiti:

   • prenošenje oglasa na sva mjesta predviđena za oglase trećih osoba;
   • brojanje prikaza oglašivačkih sadržaja koji se prenose putem našeg oglašivačkog prostora, identificiranje oglasa i prikaza, broja korisnika koji su kliknuli na svaki oglas što omogućava izračun iznosa za plaćanje i izradu statističkih podataka;
   • prikupljanje Podataka o pretraživanju o uređajima kojima se posjećuju naše internetske stranice i usluge;
   • prepoznavanje Vašeg uređaja kod kasnijeg pretraživanja na svim drugim internetskim stranicama ili uslugama na kojima Oglašivači ili te treće strane također postavljaju svoje kolačiće te, u tom slučaju, prilagodbu tih internetskih stranica i usluga trećih strana ili oglasa koje prenose Vašem uređaju kojeg prepoznaju.

Postavljanje i korištenje kolačića od strane trećih osoba podliježe pravilima zaštite privatnosti tih trećih strana te Vas stoga molimo da ih proučite.

 • 2. Vaš odabir u vezi kolačića

Spremanje kolačića na Vaše računalo ovisi o Vašem odabiru.

U svakom trenutku možete jednostavno i besplatno prihvatiti ili odbiti spremanje kolačića na Vaš uređaj putem poveznica koje Vam ustupamo, povezanih platformi ili postavki Vašeg pretraživača.

Kolačići za mjerenje posjećenosti i analitički kolačići

Kolačiće za mjerenje posjećenosti i analitičke kolačiće na naše internetske stranice i usluge postavljaju tvrtke Google Analytics i Gemius. Ako ne želite da naše internetske stranice i usluge spreme kolačiće na Vaš pretraživač u svrhu mjerenja posjećenosti, možete kliknuti na sljedeće poveznice za deaktivaciju koje će u Vaš pretraživač spremiti kolačić čija je jedina svrha njihova deaktivacija:

  • Google Analytics - https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
  • Gemius - http://optout.hit.gemius.pl/removeEN.php

Oglašivački kolačići

Posjetite http://www.youronlinechoices.com, koju preporučaju stručnjaci digitalnog oglašavanja okupljeni u europsko udruženje EDAA (European Digital Advertising Alliance).

Tamo ćete doznati koje su tvrtke dio te platforme te tko Vam omogućava da odbijete ili prihvatite kolačiće koje koriste te tvrtke kako bi prilagodile Vaše Podatke o pretraživanju oglase koji bi se mogli prikazivati na Vašem uređaju

Ova europska platforma koju čine stotine stručnjaka internetskog oglašavanja središnje je mjesto na kojem možete odbiti ili prihvatiti kolačiće koji se koriste za prilagodbu pretraživanja Vašeg uređaja u vezi oglasa koji će na njemu biti prikazani. Napominjemo da taj postupak neće ometati prikazivanje oglasa na internetskim stranicama koje posjećujete.

Neke kolačiće postavljaju treći partneri u svrhu bihevioralnog oglašavanja. Za više informacija o takvim praksama i odabiru ovakvih kolačića kliknite na sljedeće poveznice:

Izbori koje vam nudi pretraživač

Pretraživač možete namjestiti tako da kolačići budu spremljeni na Vašem uređaju ili da budu odbačeni, sustavno ili ovisno o onome tko ih postavlja. Također, pretraživač je moguće namjestiti tako da Vam se spremanje ili odbacivanje kolačića predlaže povremeno, prije no što bi se neki kolačić mogao spremiti na Vaš uređaj.

 1. Prihvaćanje kolačića

Ako je Vaš pretraživač namješten tako da sprema kolačiće na Vaš uređaj, kolačići integrirani na stranicama i sadržajima koje ste posjetili bit će automatski spremljeni na Vaš uređaj.

 1. Odbijanje kolačića

Vaš pretraživač možete namjestiti tako da:

  • povremeno predlaže prihvaćanje ili odbijanje kolačića, prije no što neki kolačić može biti spremljen;
  • automatski odbija spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Pažnja: svako podešavanje Vašeg pretraživača u vezi odbijanja tehničkih i funkcionalnih kolačića može utjecati na pretraživanje naših internetskih mjesta, odnosno omesti korištenje nekih naših usluga koje zahtijevaju upotrebu tih kolačića.

U tom slučaju ne snosimo nikakvu odgovornost za posljedice u vezi smanjene funkcionalnosti naših internetskih mjesta ili usluga koje proizlaze iz nemogućnosti spremanja ili korištenja kolačića potrebnih za njihovo funkcioniranje, a koje ste odbili ili obrisali.

 1. Kako odabrati spremanje ili odbacivanje kolačića?

Upravljanje postavkama pretraživača u vezi kolačića i njihovog odabira razlikuje se kod svakog pretraživača te je opisano u pomoćnom izborniku Vašeg pretraživača gdje ćete saznati kako izmijeniti odabir u vezi kolačića.

Dio II – VAŠI OSOBNI PODACI

 1. Pristanak

Ovime dajete svoju suglasnost da možemo napraviti datoteku s Osobnim podacima koje nam ustupate tijekom izrade Članskog računa ili tijekom registracije/korištenja nekih usluga dostupnih na našim internetskim mjestima (prijava na natječaj, pretplata na newsletter…) Bit ćete obaviješteni o prikupljanju i obradi Vaših Osobnih podataka te prihvaćanjem ove Izjave o povjerljivosti podataka dostupne putem obrasca za prikupljanje Vaših Osobnih podataka pristajete na stvaranje datoteke i obradu Vaših Osobnih podataka prema uvjetima definiranima ovom Izjavom o povjerljivosti podataka.

 1. Osobni podaci koje prikupljamo

Osobni podaci koje prikupljamo izravno od Vas tijekom registracije ili korištenja naših usluga uključuju sljedeće podatke:

  • prezime, ime, elektroničku adresu, datum rođenja i broj telefona;
  • Vaše korisničko ime i lozinku;
  • podatke o plaćanju (poput broja vaše kartice);
  • podatke o bračnom, ekonomskom i financijskom statusu;
  • datume sudjelovanja te odgovore dane u okviru naših nagradnih natječaja;
  • Vaše mišljenje o našim uslugama (te sadržaju/proizvodima koje nudimo na našim stranicama ili uslugama) ;
  • Vaše interese ili prioritete u vezi komercijalnog istraživanja.

Podaci koje prikupljamo pomoću aplikacija trećih strana

Tijekom registracije ili korištenja određenih usluga na našim internetskim mjestima (nagradni natječaji) i u svrhu olakšavanja registracije ili korištenja navedenih usluga, nudi Vam se mogućnost povezivanja Vašeg Facebook i/ili Twitter računa s tim uslugama. Navedeno je da se načini pristupa mogu razlikovati ovisno o verziji usluge ponuđene na našim internetskim stranicama te Vašim uređajima.

Također, tijekom izrade ili korištenja Članskog računa nudi vam se mogućnost povezivanja Vašeg Facebook i/ili Twitter računa s Vašim Članskim računom kako biste olakšali registraciju, pretraživanje i korištenje usluge dostupne putem Članskog računa. Navedeno je da se načini pristupa mogu razlikovati ovisno o verziji usluge ponuđene na našim internetskim stranicama i Vašim uređajima.

U svakom slučaju, neke dodatne funkcionalnosti dostupne su samo korisnicima koji se povezuju putem njihovih Facebook i/ili Twitter računa.

Ovime vas obavještavamo da nam putem identifikatora trećih usluga (posebno Facebooka i/ili Twittera) tijekom povezivanja na jednu od usluga ponuđenih na našim internetskim stranicama (nagradni natječaji, …) ili na Članski račun, neki osobni podaci koje ste ustupili tim trećim uslugama (osobni podaci, adresa elektroničke pošte…) urednici tih trećih usluga mogu ustupiti te podatke. Postavite ograničenja koja se odnose na prijenos vaših osobnih podataka tijekom instalacije odgovarajuće aplikacije i povezivanja s uslugama ponuđenima na našim internetskim stranicama (nagradi natječaji…) ili vašim Članskim računom. Mi smo obvezni poštivati povjerljivost Vaših identifikacijskih podataka koje nam dostavljate pri korištenju uslugama trećih strana i to u granicama pravila koje ste definirali tijekom registracije i koje u svakom trenutku možete izmijeniti na uslugama trećih strana.

Ovime vas obavještavamo da se korištenje vaših identifikatora sa Facebooka i/ili Twittera provodi na vašu inicijativu te da pravila povjerljivosti podataka Vašeg računa određuju urednici tih trećih usluga, a ne naša tvrtka. Molimo da se što prije upoznate s pravilima povjerljivosti podataka urednika tih usluga te korištenim postavkama zaštite privatnosti i povezanim ograničenjima.

U svakom slučaju, sami ste odgovorni za pravila povjerljivosti i dijeljenje podatka povezanih s Vašim Facebook i Twitter računima, dok mi u tom pogledu ne snosimo nikakvu odgovornost.

Osobni podaci koje nam tijekom registracije ili korištenja jedne od usluga ponuđenih na našim internetskim stranicama (nagradni natječaji…) ili tijekom izrade ili korištenja Članskog računa dostavljate putem identifikacijskih podataka s uslugama trećih strana (posebno Facebook i/ili Twiter) ne dostavljaju se urednicima tih trećih usluga.

 1. Svrha prikupljanja vaših osobnih podataka

Osobni podaci koje prikupljamo izravno od Vas tijekom registracije ili korištenja naših usluga mogu se obrađivati u sljedeće svrhe:

  • u svrhu upravljanja klijentima, odnosno
   • Vašim zahtjevima,
   • dostavama
   • računima
   • odnosima s klijentima (poput provođenja anketa o zadovoljstvu, upravljanja pritužbama i uslugama nakon kupnje).
  • za provođenje istraživanja:
   • upravljanje tehničkim dijelom istraživanja (što uključuje standardizaciju, popunjavanje i  deduplikaciju vaših Osobnih podataka);
   • izradu statističkih poslovnih podataka
   • provedba zahtjeva (prema uvjetima definiranima u narednom članku 5.)
   • prodaja, iznajmljivanje ili razmjena naših datoteka s Vašim Osobnim podacima (prema uvjetima definiranima u narednom članku 5.);
   • izrada profila u cilju provođenja programa vjernosti, istraživanja, anketiranja i ciljanog oglašavanja. Pri izradi profila ne koristimo povjerljive podatke (etničke ili rasne podatke, filozofska, politička, sindikalna i vjerska opredjeljenja, podatke o seksualnom životu niti zdravlju).

Osobni podaci koje prikupljamo izravno od Vas, posebno tijekom registracije ili korištenja naših usluga, mogu se obrađivati i u sljedeće svrhe:

  • za provođenje oglašivačkih aktivnosti (naročito organizaciju nagradnih natječaja);
  • za upravljanje zahtjevima za pravom pristupa, ispravljanje podataka i protivljenje
  • za upravljanje dugovima i sporovima;
  • za upravljanje Vašim mišljenjem o našim uslugama (kao i sadržaju/proizvodima koji su Vam dostupni putem naših stranica ili usluga).

Na kraju, osobni podaci koje prikupljamo izravno od Vas posebno tijekom registracije ili korištenja naših usluga mogu se obrađivati u sljedeće svrhe:

  • za prepoznavanje tijekom pretraživanja naših internetskih stranica ili usluga (kada ste spojeni putem Vašeg Članskog računa) i, u tom slučaju, za prilagodbu naših internetskih stranica te sadržaja i oglasa koji se na njima pojavljuju (i) prema značajkama koje ste sami ustupili i koje su nam poznate (dob, spol, itd.) i (ii) prema Vašem prethodnom istraživanju o kojem imamo podatke;
  • kako bi ste mogli koristiti neke naše usluge (sudjelovanje u nekom od nagradnih natječaja, primanje newslettera…).

 

 1. Primatelji Vaših Osobnih podataka

Pristup Vašim Osobnim podatcima imaju:

  • osobe izvan RTL-a zadužene za kontrolu (revizori…);
  • zaposlenici RTL-a zaduženi za marketing, komercijalne usluge, odnose s klijentima i istraživanja, administrativne usluge, internu kontrolu, logističke i informatičke usluge te njihovi nadređeni;
  • naši podizvođači u okviru ugovora (i) kojima im se nameću obveze zaštite sigurnosti i povjerljivosti podataka i (ii) koji definiraju ciljeve sigurnosti;
  • društva povezana sa RTL-om (trenutno tvrtke RTL Muzičko izdavaštvo d.o.o., i Ineo d.o.o.;
  • naši poslovni partneri (prema uvjetima definiranima u narednom članku 5.)

 

 1. Vaš odabir o istraživanju putem elektroničke pošte

Pri izradi Vašeg Članskog računa i/ili prilikom registracije ili korištenja naših usluga dostupnih na našim internetskim stranicama (posebno nagradnih natječaja), bit će Vam ponuđeno:

  • primanje informacija o proizvodima i/ili uslugama RTL-a,
  • primanje informacija o proizvodima i/ili uslugama partnera RTL-a;
  • primanje tematskih newslettera (tehnologije, automobili, uređenje…).

Na gore navedene ponude odgovarate sa da ili ne označujući za to predviđene kvadratiće.

Ukoliko se pretplatite na newsletter ili ako prihvatite primanje izravnih promidžbenih materijala RTL-a (ili partnera) putem elektroničke pošte, imate pravo odbiti svaki novi newsletter ili novi izravni RTL-ov promidžbeni materijal (ili partnera) putem elektroničke pošte.

  • za newslettere:
   • klikom na poveznicu koja se nalazi u zaglavlju svakog primljenog newslettera na tekst „Ako ne želite više primati elektroničku poštu, možete prekinuti pretplatu”;
   • ili, ako ste izradili Članski račun u skladu s člankom IV Općih uvjeta korištenja naših internetskih stranica, putem funkcije prekida pretplate u rubrici „Moj račun”/“Moje postavke”.
  • za izravne promidžbene materijale elektroničkom poštom:
   • Klikom na za to predviđenu poveznicu koja se nalazi na dnu svakog poslanog elektroničkog zahtjeva

U slučaju da niste dali svoj izričiti pristanak na korištenje Vaših osobnih podataka u promidžbene svrhe, svejedno Vam elektroničkom poštom možemo poslati promidžbeni materijal o proizvodima ili uslugama sličnim onima koje smo Vam pružili putem naših internetskih stranica ili usluga. U tom slučaju također možete bez naknade odbiti daljnje primanje takvog sadržaja putem za to predviđene poveznice.

 • 6. Vaša prava

Ovime Vas obavještavamo da imate sljedeća prava u vezi svih Vaših osobnih podataka:

  • Pravo uvida
  • Pravo pristupa
  • Pravo odbijanja
  • Pravo na izmjenu, na odbijanje i brisanje svojih podataka

Vaša prava možete ostvariti na sljedećoj adresi:

RTL Hrvatska d.o.o.
Krapinska 45
10000 Zagreb
Republika Hrvatska

Zahtjev je potrebno podnijeti pisanim putem, potpisane i s priloženom kopijom identifikacijskog dokumenta koji sadrži potpis nositelja dokumenta. U zahtjevu je potrebno navesti adresu na koju će se poslati odgovor. Odgovor ćemo Vam poslati u roku od dva (2) mjeseca od primitka zahtjeva.

Dio III – POJMOVNIK

 • „Podaci o pretraživanju”: označavaju sve podatke koji se odnose na povezivanje uređaja s uslugom elektroničke komunikacije u danom trenutku. Podatke o pretraživanju smijemo koristiti prema ovdje određenim uvjetima, čak i ako ne znamo koji uređaj koristite ni o kome se u danom trenutku radi. Ti se podaci o pretraživanju posebno odnose na:
 • identifikatore i sadržaj datoteke kolačića koji spremamo na vaš uređaj;
 • IP adresu (Internet Protocol) uređaja spojenog na internet;
 • datum i vrijeme spajanja uređaja na uslugu elektroničke komunikacije;
 • internetsku adresu internetske stranice uređaja koji pristupa usluzi elektroničke komunikacije;
 • tip operacijskog sustava koji uređaj koristi (Windows, MacOs, Linux, Unix, BeOS., itd.)
 • tip verzije pretraživača koji uređaj koristi (Internet Explorer, Safari, Firefox, Chrome, Opera, itd.)
 • jezik korištenja pretraživača koji uređaj koristi.
 • Osobni podatak (podaci)”: podaci koji se odnose na Vas same u danom trenutku, neovisno o uređaju kojim se služite.
 • Oglašivač”: svaka tvrtka ili tijelo koje primjenjuje različite komunikacijske tehnike u svrhu vlastite promocije, promocije svojih proizvoda ili usluga.
 • Ciljani oglas”: označava prilagodbu oglašivačkog sadržaja podacima o pretraživanju ili osobnim podacima.
 • Članski račun”: označava članski račun koji stvarate prilikom pretraživanja naših internetskih stranica u svrhu korištenja određenih usluga. Prilikom stvaranja Vašeg Članskog računa, potrebno je odabrati korisničko ime i lozinku. Tijekom registracije bit ćete zamoljeni dostaviti nam putem obrasca za registraciju svoje Osobne podatke (ime, prezime, adresa elektroničke pošte, broj telefona, poštansku adresu, itd.) koji će se obraditi prema uvjetima definiranima u ovoj izjavi o Povjerljivosti. Bit ćete obaviješteni o tome koji su podaci obavezni, a koji nisu.