Pravila o privatnosti

 • Kolačići

  Kolačići su male datoteke koje nam pomažu da upamtimo vaše informacije o prijavi na stranicu, uključujući posjete stranici te kako bi vam ponudili sadržaj, reklame ili RTLplay događaje koji su bitni za vas prema postavkama vašeg profila, korištenja interneta, itd ...

  Provjeri Opcije upravljanja kolačićima

 • Lozinka

  Vaša lozinka koristi se za zaštitu vašeg računa i vaših osobnih podataka.
  Odaberite pažljivo! Mora sadržavati najmanje 6 znakova i možete ju promijeniti u bilo koje doba na svojem profilu.

 • E-mail adresa

  Vaša e-mail adresa omogućuje vam da se prijavite na RTLplay i povratite svoju lozinku ako ju ikada zaboravite. Zahvaljujući tome, možete se također prijaviti na RTLplay newsletters ili vaše omiljene programe!

 • Datum rođenja i spol

  Informacije o vama omogućuju nam da vas bolje upoznamo i da prilagodimo svoju uslugu i sadržaj vašem profilu, kako bi učinili vaše RTLplay iskustvo posebnim.

RTLplay

VAŠI OSOBNI PODACI

Obavijest o zaštiti osobnih podataka (primjenjuje se od 25. svibnja 2018.)

Vaši su podaci važni. Važni su nama i znamo da su važni vama. RTL je posvećen zaštiti podataka u skladu s najnovijim zakonima o zaštiti osobnih podataka i privatnosti. Također želimo biti vrlo transparentni o tome koje vaše podatke prikupljamo, kako ih upotrebljavamo i kako možete kontrolirati ono što radimo s tim podacima. Svrha ove obavijesti o zaštiti osobnih podataka je:

 • objasniti jasno i jednostavno kako koristimo podatke koje prikupljamo kada koristite naše usluge
 • detaljno vam opisati mogućnosti koje nudimo da biste kontrolirali upotrebu vaših podataka, prava koja imate u pogledu na njih i kako ih ostvariti

Tko je voditelj obrade podataka koji se odnose na vas? Koje usluge su u pitanju?

RTL Hrvatska d.o.o. za usluge, sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, Zagreb, Krapinska 45, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u zagrebu pod matičnim brojem subjekta upisa (MBS): 080451968, osobni identifikacijski broj (OIB): 07330149920 (u daljnjem tekstu: 'RTL').

Ova se pravila o zaštiti osobnih podataka odnose na web stranicu dostupnu na adresi https://play.rtl.hr/, na "RTLplay" mobilne aplikacije za IOS i Android te na moguće varijacije RTLplay-a, na različitim medijima.

Koje podatke prikupljamo o vama? Na koji način?

Osobni podaci koje nam sami pružate

Prilikom prijave na RTLplay putem e-maila

 • Obvezni podaci: vaš e-mail, datum rođenja i vaš spol

Povrh navedenih obveznih podataka, imamo pravo zatražiti od vas dodatne opcionalne podatke (primjerice, poštanski broj).

Prilikom prijave na RTLplay putem Facebook Login-a

 • Javni se podaci automatski prenose nama: vaše ime, slika vašeg profila, jezik te vaša profesija ako ste je upisali
 • Opcionalni podaci, ovisno o vašem izboru prilikom prijave putem Facebook Login-a: vaš "Popis prijatelja" i/ili "Sviđa mi se"

Važno je znati: u svakom trenutku imate kontrolu nad podacima koji nam se komuniciraju


Kada se prijavite na RTLplay putem Facebook Login-a, molimo vas da provjerite popis podataka koje će nam biti komunicirane prilikom otvaranja prozora za prijavu na društvenu mrežu i, ako je primjenjivo, da kliknete opciju "Postavke" kako biste isključili kategorije informacija koje ne želite dijeliti.

Ako ste već prijavljeni na RTLplay putem Facebook Login-a, molimo vas da se povežete sa svojom društvenom mrežom, kliknete "Postavke" => "Aplikacije i web stranice" => "RTLplay / Pogledaj i uredi", a zatim poništite odabir kategorija informacija za koje nam više ne želite dopustiti pristup.

Prilikom prijave za neke usluge na RTLplay

Kada se registrirate za neke od usluga na RTLplay (osobito u sklopu vašeg sudjelovanja u jednom od naših kvizova) dodatne informacije o vama mogu se zatražiti pod uvjetom da je to potrebno, primjereno, razmjerno i legitimno s obzirom na cilj. Biti ćete automatski preko sustava obaviješteni o takvoj svrsi, o tome kako ćemo koristiti vaše podatke, o obaveznoj ili opcionalnoj prirodi našeg zahtjeva i o mogućim posljedicama izostanka odgovora.

Osobni podaci koji se prikupljaju automatski tijekom interakcije s našim uslugama

Ukoliko niste prihvatili upotrebu kolačića ili drugih obilježivača:

Možemo prikupiti informacije o vašim interakcijama s uslugom RTLplay samo kada ste prijavljeni na svoj korisnički račun (primjerice, kada izaberete neki videozapis za gledanje). U tom kontekstu, osobni podaci koje ste unijeli prilikom registracije za uslugu RTLplay ne mogu se nikako povezati s (i) informacijama o vašoj upotrebi usluge RTLplay kada niste povezani na vaš korisnički račun ili (ii) s informacijama iz drugih digitalnih usluga RTL-a za koje ste odbili koristiti kolačiće ili druge obilježivače na uređaju koji koristite (vidi odlomak „Kolačići i ostali obilježivači“).

Ukoliko ste prihvatili upotrebu kolačića ili drugih obilježivača:

Možemo prikupiti informacije o vašim interakcijama s uslugom RTLplay, bez obzira jeste li prijavljeni na svoj korisnički račun ili ne. U tom kontekstu, osobni podaci koje ste unijeli prilikom registracije za uslugu RTLplay mogu se povezati s (i) informacijama o vašoj upotrebi usluge RTLplay kada niste povezani na vaš korisnički račun ili (ii) s informacijama iz drugih digitalnih usluga RTL-a za koje ste prihvatili koristiti kolačiće ili druge obilježivače na uređaju koji koristite (vidi odlomak „Kolačići i ostali obilježivači“).

Personaliziramo li vaše iskustvo? Na koji način određujemo vaše interese?

Personalizacija vašeg iskustva:

Informacije koje se nalaze na vašem profilu i one koje proizlaze iz vaše interakcije s uslugom RTLplay (ili drugim digitalnim uslugama RTL-a za koje ste prihvatili upotrebu kolačića ili drugih obilježivača na uređaju koji koristite) omogućuju nam da saznamo više o vama i da dobijemo predodžbu o kategorijama programa, proizvoda i usluga koji bi vam mogli biti zanimljivi. Na taj način možemo preporučiti relevantnije programe i prilagoditi obavijesti koje vam šaljemo i oglase koje vam prikazujemo.

Utvrđivanje vaših interesa:

Možemo utvrditi vaše interese na temelju podataka o vama koje prikupljamo (saznajte više u odlomku „Koje podatke prikupljamo o vama? Na koji način?“). Na primjer, ako ste se prijavili na svoj RTLplay korisnički račun i odlučite pogledati „Shopping kraljicu“, moći ćemo prikupiti takve informacije i povezati ih s vašim korisničkim profilom kako bismo ga povezali s težištem interesa „Moda”. Slično tome, ako poslije odlučite pogledati „3, 2, 1, kuhaj“, moći ćemo obogatiti vaš korisnički profil novim težištem interesa „Kuhinja“. Naposljetku, ako ste upisali da ste 30-godišnja žena kada se prijavite na svoju uslugu RTLplay, vaš korisnički profil temeljen na interesu može izgledati ovako: „Žena od 30 godina koju zanimaju moda i kuhanje".

Fokus na personaliziranom oglašavanju:

Personalizirano oglašavanje važan je izvor sredstava koji nam omogućuje da vam besplatno pružamo programske sadržaje koji volite i usluge koje za vas stalno poboljšavamo. Na taj način vam možemo prikazati oglase za proizvode ili usluge koji vas zanimaju i za koje ne biste nužno saznali na drugačiji način, posebno u sklopu programskog sadržaja koje gledate.

Oglašavači općenito žele osigurati da se njihovi oglasi pregledaju od strane korisnika koji su vjerojatnije zainteresirani za njihovu robnu marku, proizvode ili usluge. Da bi to učinili, odabiru osobe kojima žele pristupiti na temelju čimbenika kao što su interesi, spol, dob, mjesto stanovanja i moguće pojedine druge podatke. Stoga ćemo oglase određenog oglašavača pokušati prikazat korisnicima koji odgovaraju ciljanoj publici na temelju informacija koje imamo i korisničkih profila koje smo izradili.

Možete li odbiti korištenje vaših podataka za personalizaciju oglašavanja odnosno poboljšanje vašeg korisničkog iskustva? Kako?

U svakom trenutku možete odbiti da se vaše iskustvo prilagodi vašim interesima i da koristimo vaš korisnički profil u tu svrhu. Na datum objavljivanja ove Obavijesti o zaštiti osobnih podataka, ova postavka personalizacije dostupna je na vašoj usluzi RTLplay kako je niže navedeno. Podešavanje vaših postavki utjecat će na vaš korisnički račun, bez obzira na medije/uređaje putem kojih ste povezani na vaš korisnički račun.

 • Ako ne želite da se oglasi prilagode vašim interesima i da koristimo vaš korisnički profil u tu svrhu, možete jednostavno promijeniti svoje postavke unutar opcije „Moj Profil“ na vašem korisničkom računu i deaktivirati opciju „Personalizirano oglašavanje“.
 • Ako ne želite da vam usluga i komunikacija bude prilagođena vašim interesima i da koristimo vaš korisnički profil u tu svrhu, možete jednostavno promijeniti svoje postavke unutar opcije „Moj Profil“ na vašem korisničkom računu i deaktivirati opciju „Personalizacija moje usluge i moje komunikacije“.
 • Ako ne želite da koristimo podatke koji proizlaze iz korištenja usluge RTLplay kada niste povezani s vašim korisničkim računom ili podatke s drugih digitalnih usluga RTL-a a na kojima možemo koristiti kolačiće ili druge obilježivače povezane s uređajima koje koristite, molimo nemojte prihvatiti korištenje kolačića i drugih obilježivače ili opozovite svoj pristanak na svakom drugom uređaju (vidi odlomak „Kolačići i drugi obilježivači“).

Važno je znati: promjene postavke personalizacije primjenjive na vaš korisnički račun na jednom uređaju neće se automatski primjeniti na vašim drugim preglednicima/uređajima

U slučaju da niste prihvatili da se vaše iskustvo prilagodi na temelju vaših interesa i za tu svrhu upotrijebi vaš korisnički profil („Moj profil“) i dalje ćete moći koristiti personaliziranu uslugu ili primati ciljano oglašavanje na temelju upotrebe kolačića ili drugih obilježivača, kojima upravljamo mi ili naši partneri, na svakom pregledniku/uređaju za koji ste to prihvatili.

U slučaju da ste prihvatili samo upotrebu kolačića i drugih obilježivača bez upotrebe podataka iz vašeg korisničkog profila, personalizacija vašeg iskustva temelji se samo na prikupljanju navigacijskih podataka, takozvanih „pseudonimima“ koji neće biti povezani s podacima unesenim u vaš korisnički profil. Ova postavka personalizacije odnosi se na svaki preglednik ili uređaj koji koristite i neće utjecati na postavke povezane s vašim korisničkim računom.

Iz kojih drugih razloga obrađujemo vaše podatke? Na kojim osnovama? Koliko dugo čuvamo vaše podatke?

Vaš korisnički račun i povezani osobni podaci bit će izbrisani nakon 3 godine neaktivnosti ili temeljem zahtjeva za brisanjem vašeg računa.

Obrade na pravnoj osnovi vašeg pristanka

Korištenje kolačića i drugih sličnih tehnologija (maksimalno 13 mjeseci)

 • Više možete saznati u odlomku „Kolačići i ostali obilježivači“.

Povezivanje uređaja povezanih s vašom mrežom (maksimalno 13 mjeseci)

 • Više možete saznati u odlomku „Kolačići i ostali obilježivači“.

Komercijalna istraživanja naših partnera

(Dok ne prigovorite u odlomku „Profil“ vašeg korisničkog računa ili putem svake veze za odjavu koja je sadržan u svakoj e-poruci koju vam šaljemo)

 • Tražimo vaš pristanak kako bi vam mogli izravno slati (e-mail, push obavijesti na mobilnoj aplikaciji) poruke koje promiču proizvode ili usluge naših partnera. Osobni podaci koje dajete u ovom kontekstu nikad neće biti preneseni tim partnerima.

Obrade na pravnoj osnovi našeg legitimnog interesa

Statističke analize (Tijekom razdoblja pohrane vaših osobnih podataka)

 • Statističke analize nam služe kako bi naše usluge bile atraktivnije za vas, ali i za sve naše korisnike. U tu svrhu obavljamo skupnu i agregiranu statistiku gledanosti iz podataka o vama koje prikupljamo. U tom kontekstu ne izvršavamo evaluaciju, predviđanje ni zaključak o bilo kojem pojedincu.

Newsletter

(Dok ne prigovorite u opciji „Moj profil“ vašeg korisničkog računa ili putem poveznice za odjavu koja je sadržana u svakoj e-poruci koju vam šaljemo)

 • Možete odbiti primati takve obavijesti tako da odete na odlomak „Profil“ svog korisničkog računa odmah nakon registracije ili kliknete na poveznica za odjavu koja je sadržana u svakoj e-pošti koja vam je upućena.

Upotreba vašeg korisničkog profila za prilagodbu oglašavanja

(Tijekom razdoblja pohrane vaših osobnih podataka / Prilikom definiranja vaših interesa ne koristimo podatke iz vaših interakcija s našom uslugom koja datira više od 13 mjeseci unazad)

 • Više možete saznati u odlomku „Personaliziramo li vaše iskustvo? Na koji način određujemo vaše interese?"

Ostale obrade

(Tijekom strogo određenog vremena potrebnog za svrhu koja se provodi / 3 godine za ostvarenje vašeg prava prigovora / 1 godinu za ostvarenje vašeg prava na pristup i ispravljanje)

 • Kako bismo spriječili i borili se protiv prijevare
 • Kako bismo vam ponudili nastavak gledanja
 • Kako bismo proveli opcionalne ankete o zadovoljstvu
 • Kako bismo vam omogućili da nas kontaktirate i kako bismo odgovorili na vaše zahtjeve
 • Kako bismo upravljali ostvarivanjem vaših prava

Obrade na pravnoj osnovi ugovora

Upotreba korisničkog profila za personalizaciju usluge i komunikacija (Tijekom razdoblja pohrane vaših osobnih podataka)

 • Više možete saznati u odlomku „Personaliziramo li vaše iskustvo? Na koji način određujemo vaše interese?“

Sudjelovanje u nagradnoj igri

(Tijekom vremena potrebnog za potvrdu, registraciju, obradu vašeg sudjelovanja i upravljanje dodjelom dobitaka)

Dijelimo li vaše podatke? Iz kojeg razloga?

U sklopu naših aktivnosti koristimo usluge koje pružaju treće strane koje smo ovlastili da djeluju u naše ime, kao što su naši zaposlenici, partneri, dobavljači i/ili agenti, kako bismo upravljali uslugama koje vam pružamo. Trećim stranama dopušten je pristup vašim informacijama samo koliko je potrebno za obavljanje funkcija Usluge ili za pružanje neke usluge nama. Trećim stranama nije dopušteno koristiti podatke za bilo koju drugu svrhu.

U tom kontekstu, ugovorom osiguravamo usklađenost korištenja vaših osobnih podataka i sigurnosnih normi koje te tvrtke koriste. Ako koriste poslužitelje izvan Europske unije, sklopili smo s njima zasebne ugovore i standardne ugovorne odredbe koje je uspostavila Europska komisija za nadzor i osiguranje prijenosa vaših podataka tim pružateljima usluga.

Nećemo prenijeti vaše osobne podatke komercijalnim akterima ili oglašavačima bez vašeg prethodnog pristanka.

Koje sigurnosne mjere provodimo kako bismo zaštitili vaše podatke?

Provodimo sve tehničke i organizacijske mjere kako bismo osigurali sigurnost obrade osobnih podataka o vama i njihovu tajnost.

U tom smislu poduzimamo sve potrebne mjere opreza, uzimajući u obzir prirodu vaših podataka i rizike koje predstavlja njihova obrada, kako bismo sačuvali sigurnost vaših podataka, a osobito kako bismo spriječili da budu deformirani, oštećeni ili da neovlaštene treće strane imaju pristup (fizička zaštita prostora, postupci provjere autentičnosti s osobnim i sigurnim pristupom putem identifikatora i lozinki, prijave veza, enkripciju ili pseudonimizaciju određenih podataka itd.).

Mogu li korisnici mlađi od 15 godina pristupiti našoj usluzi?

Korisnici koji još nisu navršili 15 godina, a žele pristupiti našoj usluzi biti će posebno zaštićeni. Njihovi se podaci nikako neće koristiti da bi se odredili njihovi interesi u svrhu personalizacije programskih sadržaja ili oglasa. Isto tako neće primati izravne marketinške poruke.

Možete li dobiti dodatne informacije? Potražiti pomoć?

Predlažemo da nas kontaktirate na privacy@rtl.hr ako imate bilo kakva pitanja ili ako imate prigovor u vezi s postupkom obrade vaših osobnih podataka. Neovisno o tome, imate pravo izravno kontaktirati nadležno nadzorno tijelo u Republici Hrvatskoj – Agenciju za zaštitu osobnih podataka radi podnošenja prigovora.


KOLAČIĆI I OSTALI OBILJEŽIVAČI

Što su kolačići?

Pojam „kolačići“ treba razumjeti u širem smislu budući da obuhvaća različite tehnologije za prikupljanje podataka o vašem pregledavanju i interakciji putem naše usluge, ovisno o izborima koje ste napravili. Koristimo te tehnologije u različite svrhe, kao što je pojednostavljena navigacija, analize publike i kako bismo vam ponudili sadržaj i oglase koji vas mogu zanimati.

Ove kolačiće možemo koristiti mi ili naši partneri, tvrtke trećih strana, kako bismo identificirali vaše interese i personalizirali ponudu oglašavanja koja vam je upućena preko naše usluge ili izvan naše usluge.

Odnosi li se to na vaše mobilne aplikacije?

Vaše mobilne aplikacije mogu koristiti slične tehnologije, posebno za pružanje sadržaja i oglasa koji bi vas mogli zanimati. Kada instalirate program, prikupljamo informacije o vašoj upotrebi aplikacije ili o operativnom sustavu vašeg telefona.

Koji su moji izbori u vezi s kolačićima?

Na vašim web stranicama

Sada vam nudimo mogućnost izmjene postavki vaših kolačića izravno preko naše usluge.

Uvijek imate mogućnost reguliranja kolačića na različitim preglednicima. Koristite funkciju pomoći u vašem pregledniku kako bi regulirali postavke kolačića na vašem računalu.

Na isti način možete odbiti ciljane kolačiće tako da posjetite sljedeće platforme:

Na vašim mobilnim aplikacijama

Nudit ćemo vam priliku da deaktivirate slične tehnologije za kolačiće izravno u mobilnoj aplikaciji od lipnja 2018. godine. U međuvremenu, uvijek možete onemogućiti slične tehnologije kolačića tako da odete na postavke telefona kojima možete upravljati aplikacijama.

Funkcionalni kolačići

Ovi kolačići nam omogućuju praćenje izvedbe naše usluge i otkrivanje navigacijskih ili sigurnosnih problema kako bismo što je više moguće poboljšali funkcionalnost naših usluga. Također se koriste za pružanje usluge koju ste izričito zatražili za konfiguriranje vaših postavki povjerljivosti.

Statistički kolačići

Ovi kolačići nam omogućuju izradu agregiranih i skupnih statistika vezanih uz korištenje naše usluge (npr. broj posjeta, pregledane stranice, vrijeme provedeno na usluzi, područje veze, vrsta uređaja koji se koristi...). Ovi kolačići poboljšavaju performanse, značajke i usluge koje vam se nude.

Kolačići personalizacije

Ovi kolačići omogućuju nam da pratimo i nadziremo vašu izloženost i vaše interakcije sa sadržajem ili oglasima koji se prezentiraju preko naše usluge. Oni nam pomažu utvrditi koje bi vam informacije mogle biti od najveće važnosti kako bismo vam ponudili iskustvo prilagođeno i personalizirano prema vašim interesima, posebno u kontekstu biltena koje vam šaljemo.

Ciljani oglašivački kolačići

Naši kolačići

Isto kao i kolačići personalizacije, ovi kolačići omogućuju nam da pratimo i nadziremo vašu izloženost i vaše interakcije sa sadržajem ili oglasima koji se prezentiraju preko naše usluge. Oni nam pomažu utvrditi koje bi vam informacije mogle biti od najveće važnosti kako bismo vam ponudili iskustvo s oglasima, prilagođeno i personalizirano prema vašim interesima.

Kolačići koje koriste naši partneri

Ovi kolačići postavljaju se preko naših usluga od strane naših partnera, a te tvrtke mogu ih koristiti za prikazivanje oglasa prilagođenih vašim interesima preko naših usluga, ali i preko drugih

Ovi se kolačići također koriste za ograničavanje broja prikaza oglasa i mjerenja učinkovitosti oglašivačkih kampanja. Naći ćete popis naših partnera koji stavljaju kolačiće na naše usluge, kao i poveznice na njihova pravila o povjerljivosti u odlomku „Kolačići koje koriste naši partneri“.

Kolačići kojima upravljaju treće strane u sklopu oglašavanja koji proizlazi iz kupnji programa

Popis naših partnera koji postavljaju kolačiće preko naše usluge (iz odlomka „Kolačići koje koriste naši partneri“) nije nužno iscrpan popis, jer mogu nedostajati neki kolačići postavljeni od strane trećih osoba u vezi s oglašavanjem nakon kupnje programa (real time bidding „RTB“ - davanje ponude u stvarnom vremenu). Međutim, identifikacija pohrane kolačića u ovom kontekstu tehnički se može primijetiti tek nakon postavljanja i samo tijekom trajanja programske kampanje.

Povezivanje uređaja povezanih s mojom mrežom

Ova funkcionalnost omogućuje nam da povežemo podatke vašeg korištenja platforme na ovom uređaju s podacima korištenja platforme na drugim uređajima spojenim na vašu mrežu, posebice obradom vaše IP adrese. Ovo povezivanje omogućuje nam da unaprijedimo našu analizu gledanosti programskih sadržaja i uskladimo prilagođavanje vašeg iskustva na vašim različitim uređajima, ovisno o izborima na svakom od njih u pogledu korištenja kolačića (analiza gledanosti programskih sadržaja, personalizacija, ciljano oglašavanje).

OSTVARIVANJE MOJIH PRAVA

Koja su moja prava u pogledu na moje podatke?

U smislu komercijalnog istraživanja i personalizacije vašeg iskustva, imate pravo opozvati vaš pristanak u bilo kojem trenutku ili prigovoriti obradi vaših podataka u tu svrhu, bez navođenja opravdanog razloga. U tom pogledu, ostvarivanje vaših prava provodi se izravno preko vaše usluge, kroz postavke personalizacija koje su vam dostupne.

Svi osobni podaci koje dostavljate bit će tretirani u skladu s važećim zakonima o zaštiti podataka, uključujući Opću uredbu o zaštiti podataka ("GDPR") i svim drugim relevantnim zakonima koji se primjenjuju. Tu smo za vas kako bi vam omogućili korištenje svakog od vaših prava vezanih za vaše osobne podatke, i to:

 • pravo pristupa svojim podacima kao i pravo tražiti kopiju osobnih podataka koje čuvamo o vama. Da biste to učinili, kontaktirajte nas na privacy@rtl.hr, navodeći da tražite kopiju osobnih podataka uključujući jasno određivanje pojedinosti vašeg zahtjeva. Prije nego li udovoljimo vašem zahtjevu, možda ćete morati poslati dokaz svog identiteta.
 • pravo prigovora na vaše osobne podatke koji se koriste za izravni marketing. Tamo gdje je to potrebno, osigurat ćemo da dobijemo vaš pristanak prije poduzimanja marketinških radnji, a uvijek ćete imati i mogućnost isključivanja.
 • pravo prigovora na obradu vaših osobnih podataka koji se obrađuju pod pravnom osnovom našeg legitimnog poslovnog interesa (pogledajte poglavlje "Kako koristimo vaše podatke?"). Mi ćemo se pridržavati takvog zahtjeva, osim ako ne postoji valjani razlog zbog kojeg to ne činimo, primjerice, ako su nam ti podaci potrebni za kontinuirano pružanje naših usluga.
 • pravo na ispravak. Možete zatražiti ispravljanje netočnih i/ili nepotpunih osobnih podataka.
 • pravo na povlačenje privole. Tamo gdje obrađujemo vaše osobne podatke na temelju vaše privole, u bilo kojem trenutku možete povući vašu privolu.
 • pravo na brisanje. Možete zatražiti brisanje vaših osobnih podataka i mi ćemo se vašeg zahtjeva pridržavati, osim ako ne postoji zakonska obveza čuvanja istih.
 • pravo na prijenos podataka. U određenim okolnostima, možete zatražiti da vam dostavimo vaše osobne podatke u strukturiranom, uobičajenom obliku i strojno čitljivom obliku i prenesemo ih drugom pružatelju iste ili slične usluge. Ukoliko je ovo pravo primjenjivo, mi ćemo osigurati takav prijenos koliko će to biti to tehnički moguće.
 • pravo na podnošenje prigovora nadzornom tijelu. Predlažemo da nas kontaktirate na privacy@rtl.hr ako imate bilo kakva pitanja ili ako imate prigovor u vezi s postupkom obrade vaših osobnih podataka. Neovisno o tome, imate pravo izravno kontaktirati nadležno nadzorno tijelo u Republici Hrvatskoj – Agenciju za zaštitu osobnih podataka radi podnošenja prigovora.

Kako ostvariti moja prava na moje podatke?

Ne želim više primati newsletter ili poruke za komercijalno istraživanje:

E-mail

Možete odbiti primati takve obavijesti tako da odete na opciju „Moj profil“ svog korisničkog računa ili kliknete na poveznicu za odjavu koja je sadržana u svakoj e-pošti koja vam je upućena.

Push obavijesti

Možete odabrati da ne primate obavijesti odbijanjem istih kada preuzimate mobilne aplikacije prilikom prvog korištenja ili možete, u bilo kojem trenutku, deaktivirati obavijesti u postavkama vašeg uređaja.

Više ne želim da se moj korisnički profil koristi za definiranje mojih interesa i personalizaciju mog iskustva:

Na datum objavljivanja ove Obavijesti o povjerljivosti, ova postavka personalizacije dostupna je na vašoj usluzi RTLplay . Podešavanje vaših postavki utjecat će na vaš korisnički račun, bez obzira na medije/uređaje putem kojih ste povezani.

 • Ako ne želite da se oglasi prilagode vašim interesima i da koristimo vaš korisnički profil u tu svrhu, možete jednostavno promijeniti svoje postavke dostupne u opciji „Moj profil“ na vašem korisničkom računu i deaktivirati opciju „Personalizirano oglašavanje“.
 • Ako ne želite da vam usluga i komunikacija budu prilagođeni vašim interesima i da koristimo vaš korisnički profil u tu svrhu, možete jednostavno promijeniti svoje postavke dostupne u opciji „Moj profil“ na vašem korisničkom računu i deaktivirati opciju „Personalizacija moje usluge i moje komunikacije“.

Više ne želim da se kolačići ili drugi označitelji koriste na jednom od mojih preglednika/uređaja:

Preko naše web stranice

Sada vam nudimo mogućnost izmjene postavki vaših kolačića izravno preko naše usluge.

Uvijek imate mogućnost reguliranja kolačića na različitim preglednicima. Koristite funkciju pomoći u vašem pregledniku kako bi regulirali postavke kolačića na vašem računalu.

Na isti način možete odbiti ciljane kolačiće tako da posjetite sljedeće platforme:

Na vašim mobilnim aplikacijama

Nudit ćemo vam priliku da deaktivirate slične tehnologije za kolačiće izravno u mobilnoj aplikaciji od lipnja 2018. godine. U međuvremenu, uvijek možete onemogućiti slične tehnologije kolačića tako da odete na postavke telefona kojima možete upravljati aplikacijama.

Ne želim da jedan od mojih uređaja bude povezan s jednim ili više mojih uređaja:

Nudimo vam mogućnost izmjene konfiguracije povezivanja vaših uređaja u postavkama kolačića, dostupne na svakom od vaših uređaja.

Želim ostvariti svoja druga prava u pogledu na moje podatke:

Ostvarivanje drugih prava u pogledu na vaše podatke zahtijeva predočenje identifikacijskog dokumenta. Bez takvog dokumenta nećemo biti u mogućnosti izmijeniti, obrisati ili vam poslati vaše osobne podatke. Identifikacijski dokument nije potreban za korištenje vašeg prava prigovora za primanje komercijalnih ponuda ili oglašavanja.

Možete ostvariti svoja prava putem dopisa kojeg šaljete na adresu RTL Hrvatska d.o.o., Zaštita privatnosti, Krapinska 45, 10000 Zagreb ili putem maila na privacy@rtl.hr, navodeći pravo koje želite specifično ostvariti. Pružit ćemo vam informacije o poduzetim radnjama iz vašeg zahtjeva u roku od mjesec dana od primitka vašeg zahtjeva.

KOLAČIĆI KOJE KORISTE NAŠI PARTNERI

Statistički kolačići – Kolačići s kojima možemo mjeriti korištenje web stranice

Kako bismo utvrdili koji su dijelovi web stranice najzanimljiviji našim posjetiteljima, kontinuirano pokušavamo uz pomoć softvera trećih osoba izmjeriti koliko posjetitelja dolazi na našu web stranicu i ono što se najviše prati na njima. Za to koristimo kolačiće.

Statistike se generiraju iz podataka koje prikupljamo. Ove statistike daju nam uvid u to koliko često je naša web stranica posjećena, gdje točno posjetitelji troše najviše vremena. To nam omogućuje da vam struktura, navigacija i sadržaj web stranice budu što zanimljiviji i jednostavniji za korištenje. Ne prosljeđujemo statističke i druge izvještaje osobama.

Koristimo kolačiće za:

 • praćenje broja posjetitelja na našim web stranicama
 • praćenje vremena koje svaki posjetitelj provede na našim stranicama
 • određivanje redoslijeda kojim posjetitelj posjećuje različite stranice naše web stranice
 • procjenu koje dijelove naše stranice treba prilagoditi
 • optimizaciju web stranice

Za statističke kolačiće na našim stranicama koje postavljaju treće strane i moguće podatke koje prikupljaju, upućujemo na izjave koje te strane pružaju na vlastitim web stranicama; pogledajte linkove u nastavku. Imajte na umu da se te izjave mogu redovito mijenjati. RTL nema utjecaja na njih.

Društvene mreže - kolačići za dijeljenje sadržaja naše web stranice putem društvenih medija

Članci i videozapisi koje vidite na našim web stranicama mogu se dijeliti putem društvenih mreža. Funkcija tipki poput „like“ ili „share“ koristi kolačiće društvenih mreža, tako da vas prepoznaju kada želite podijeliti članak ili videozapis.

Ovi kolačići stoga omogućuju da:

 • prijavljeni korisnici odabranih društvenih mreža mogu izravno dijeliti određeni sadržaj s naše web stranice

Za kolačiće koje postavljaju društvene mreže i moguće podatke koje prikupljaju, pogledajte izjave koje te strane pružaju na vlastitim web stranicama; pogledajte linkove u nastavku. Imajte na umu da se te izjave mogu redovito mijenjati. RTL nema utjecaja na njih.

Oglašivački kolačići - kolačići za prikazivanje oglasa

Naše web stranice prikazuje vam oglase. Ti su oglasi naš nužni izvor prihoda s kojim financiramo našu web stranicu. Neki oglasi (ili video poruke) koriste kolačiće. Oglasi na naše web stranice stavljamo ili mi ili treće osobe. Treće osobe mogu biti oglasne mreže, medijske agencije ili sami oglašivači. Oglasne mreže i medijske agencije su tvrtke koje djeluju kao posrednici između nas kao vlasnika web stranica i oglašavača.

Ovi kolačići omogućuju:

 • praćenje oglasa koje ste već vidjeli kako vam ne bi ponovno ponudili isti oglas
 • praćenje koliko posjetitelja klikne na ponuđeni oglas

Ako se takvi kolačići ne koriste, ne znači da nećete dobivati reklame. Dapače, i dalje ćete vidjeti oglase, ali vam neće biti relevantni. Ovi se oglasi mogu, na primjer, prilagoditi sadržaju web stranice. Možete usporediti ovu vrstu internetskog oglašavanja ovisno o sadržaju s oglašavanjem na televiziji. Na primjer, ako na TV-u gledate program o kuhanju, često ćete vidjeti oglas o proizvodima za kuhanje u reklamnim blokovima te emisije.

Za kolačiće koje naše treće strane stavljaju u svrhe oglašavanja pogledajte izjave koje te strane pružaju na vlastitim web stranicama putem linkova u nastavku. Imajte na umu da se te izjave mogu redovito mijenjati. RTL Hrvatska nema utjecaja na njih.