Pojam „kolačići“ treba razumjeti u širem smislu budući da obuhvaća različite tehnologije za prikupljanje podataka o vašem pregledavanju i interakciji putem naše usluge, ovisno o izborima koje ste napravili. Koristimo te tehnologije u različite svrhe, kao što je pojednostavljena navigacija, analize publike i kako bismo vam ponudili sadržaj i oglase koji vas mogu zanimati.

Ove kolačiće možemo koristiti mi ili naši partneri, tvrtke trećih strana, kako bismo identificirali vaše interese i personalizirali ponudu oglašavanja koja vam je upućena preko naše usluge ili izvan naše usluge.

Vaše mobilne aplikacije mogu koristiti slične tehnologije, posebno za pružanje sadržaja i oglasa koji bi vas mogli zanimati. Kada instalirate program, prikupljamo informacije o vašoj upotrebi aplikacije ili o operativnom sustavu vašeg telefona.

Na vašim web stranicama

Sada vam nudimo mogućnost izmjene postavki vaših kolačića izravno preko naše usluge.

Uvijek imate mogućnost reguliranja kolačića na različitim preglednicima. Koristite funkciju pomoći u vašem pregledniku kako bi regulirali postavke kolačića na vašem računalu.

Na isti način možete odbiti ciljane kolačiće tako da posjetite sljedeće platforme:

Na vašim mobilnim aplikacijama

Nudit ćemo vam priliku da deaktivirate slične tehnologije za kolačiće izravno u mobilnoj aplikaciji od lipnja 2018. godine. U međuvremenu, uvijek možete onemogućiti slične tehnologije kolačića tako da odete na postavke telefona kojima možete upravljati aplikacijama.

FUNKCIONALNI KOLAČIĆI

Ovi kolačići nam omogućuju praćenje izvedbe naše usluge i otkrivanje navigacijskih ili sigurnosnih problema kako bismo što je više moguće poboljšali funkcionalnost naših usluga. Također se koriste za pružanje usluge koju ste izričito zatražili za konfiguriranje vaših postavki povjerljivosti.

STATISTIČKI KOLAČIĆI

Ovi kolačići nam omogućuju izradu agregiranih i skupnih statistika vezanih uz korištenje naše usluge (npr. broj posjeta, pregledane stranice, vrijeme provedeno na usluzi, područje veze, vrsta uređaja koji se koristi...). Ovi kolačići poboljšavaju performanse, značajke i usluge koje vam se nude.

KOLAČIĆI PERSONALIZACIJE

Ovi kolačići omogućuju nam da pratimo i nadziremo vašu izloženost i vaše interakcije sa sadržajem ili oglasima koji se prezentiraju preko naše usluge. Oni nam pomažu utvrditi koje bi vam informacije mogle biti od najveće važnosti kako bismo vam ponudili iskustvo prilagođeno i personalizirano prema vašim interesima, posebno u kontekstu biltena koje vam šaljemo.

CILJANI OGLAŠIVAČKI KOLAČIĆI

Naši kolačići

Isto kao i kolačići personalizacije, ovi kolačići omogućuju nam da pratimo i nadziremo vašu izloženost i vaše interakcije sa sadržajem ili oglasima koji se prezentiraju preko naše usluge. Oni nam pomažu utvrditi koje bi vam informacije mogle biti od najveće važnosti kako bismo vam ponudili iskustvo s oglasima, prilagođeno i personalizirano prema vašim interesima.

Kolačići koje koriste naši partneri

Ovi kolačići postavljaju se preko naših usluga od strane naših partnera, a te tvrtke mogu ih koristiti za prikazivanje oglasa prilagođenih vašim interesima preko naših usluga, ali i preko drugih

Ovi se kolačići također koriste za ograničavanje broja prikaza oglasa i mjerenja učinkovitosti oglašivačkih kampanja. Naći ćete popis naših partnera koji stavljaju kolačiće na naše usluge, kao i poveznice na njihova pravila o povjerljivosti u odlomku „Kolačići koje koriste naši partneri“.

KOLAČIĆI KOJIMA UPRAVLJAJU TREĆE STRANE U SKLOPU OGLAŠAVANJA KOJI PROIZLAZI IZ KUPNJI PROGRAMA

Popis naših partnera koji postavljaju kolačiće preko naše usluge (iz odlomka „Kolačići koje koriste naši partneri“) nije nužno iscrpan popis, jer mogu nedostajati neki kolačići postavljeni od strane trećih osoba u vezi s oglašavanjem nakon kupnje programa (real time bidding „RTB“ - davanje ponude u stvarnom vremenu). Međutim, identifikacija pohrane kolačića u ovom kontekstu tehnički se može primijetiti tek nakon postavljanja i samo tijekom trajanja programske kampanje.

POVEZIVANJE UREĐAJA POVEZANIH S MOJOM MREŽOM

Ova funkcionalnost omogućuje nam da povežemo podatke vašeg korištenja platforme na ovom uređaju s podacima korištenja platforme na drugim uređajima spojenim na vašu mrežu, posebice obradom vaše IP adrese. Ovo povezivanje omogućuje nam da unaprijedimo našu analizu gledanosti programskih sadržaja i uskladimo prilagođavanje vašeg iskustva na vašim različitim uređajima, ovisno o izborima na svakom od njih u pogledu korištenja kolačića (analiza gledanosti programskih sadržaja, personalizacija, ciljano oglašavanje).