U smislu komercijalnog istraživanja i personalizacije vašeg iskustva, imate pravo opozvati vaš pristanak u bilo kojem trenutku ili prigovoriti obradi vaših podataka u tu svrhu, bez navođenja opravdanog razloga. U tom pogledu, ostvarivanje vaših prava provodi se izravno preko vaše usluge, kroz postavke personalizacija koje su vam dostupne.

Svi osobni podaci koje dostavljate bit će tretirani u skladu s važećim zakonima o zaštiti podataka, uključujući Opću uredbu o zaštiti podataka ("GDPR") i svim drugim relevantnim zakonima koji se primjenjuju. Tu smo za vas kako bi vam omogućili korištenje svakog od vaših prava vezanih za vaše osobne podatke, i to:

  • pravo pristupa svojim podacima kao i pravo tražiti kopiju osobnih podataka koje čuvamo o vama. Da biste to učinili, kontaktirajte nas na privacy@rtl.hr, navodeći da tražite kopiju osobnih podataka uključujući jasno određivanje pojedinosti vašeg zahtjeva. Prije nego li udovoljimo vašem zahtjevu, možda ćete morati poslati dokaz svog identiteta.
  • pravo prigovora na vaše osobne podatke koji se koriste za izravni marketing. Tamo gdje je to potrebno, osigurat ćemo da dobijemo vaš pristanak prije poduzimanja marketinških radnji, a uvijek ćete imati i mogućnost isključivanja.
  • pravo prigovora na obradu vaših osobnih podataka koji se obrađuju pod pravnom osnovom našeg legitimnog poslovnog interesa (pogledajte poglavlje "Kako koristimo vaše podatke?"). Mi ćemo se pridržavati takvog zahtjeva, osim ako ne postoji valjani razlog zbog kojeg to ne činimo, primjerice, ako su nam ti podaci potrebni za kontinuirano pružanje naših usluga.
  • pravo na ispravak. Možete zatražiti ispravljanje netočnih i/ili nepotpunih osobnih podataka.
  • pravo na povlačenje privole. Tamo gdje obrađujemo vaše osobne podatke na temelju vaše privole, u bilo kojem trenutku možete povući vašu privolu.
  • pravo na brisanje. Možete zatražiti brisanje vaših osobnih podataka i mi ćemo se vašeg zahtjeva pridržavati, osim ako ne postoji zakonska obveza čuvanja istih.
  • pravo na prijenos podataka. U određenim okolnostima, možete zatražiti da vam dostavimo vaše osobne podatke u strukturiranom, uobičajenom obliku i strojno čitljivom obliku i prenesemo ih drugom pružatelju iste ili slične usluge. Ukoliko je ovo pravo primjenjivo, mi ćemo osigurati takav prijenos koliko će to biti to tehnički moguće.
  • pravo na podnošenje prigovora nadzornom tijelu. Predlažemo da nas kontaktirate na privacy@rtl.hr ako imate bilo kakva pitanja ili ako imate prigovor u vezi s postupkom obrade vaših osobnih podataka. Neovisno o tome, imate pravo izravno kontaktirati nadležno nadzorno tijelo u Republici Hrvatskoj – Agenciju za zaštitu osobnih podataka radi podnošenja prigovora.

Ne želim više primati newsletter ili poruke za komercijalno istraživanje:

E-mail

Možete odbiti primati takve obavijesti tako da odete na opciju „Moj profil“ svog korisničkog računa ili kliknete na poveznicu za odjavu koja je sadržana u svakoj e-pošti koja vam je upućena.

Push obavijesti

Možete odabrati da ne primate obavijesti odbijanjem istih kada preuzimate mobilne aplikacije prilikom prvog korištenja ili možete, u bilo kojem trenutku, deaktivirati obavijesti u postavkama vašeg uređaja.

Više ne želim da se moj korisnički profil koristi za definiranje mojih interesa i personalizaciju mog iskustva:

  • Ako ne želite da se oglasi prilagode vašim interesima i da koristimo vaš korisnički profil u tu svrhu, možete jednostavno promijeniti svoje postavke dostupne u opciji „Moj profil“ na vašem korisničkom računu i deaktivirati opciju „Personalizirano oglašavanje“.
  • Ako ne želite da vam usluga i komunikacija budu prilagođeni vašim interesima i da koristimo vaš korisnički profil u tu svrhu, možete jednostavno promijeniti svoje postavke dostupne u opciji „Moj profil“ na vašem korisničkom računu i deaktivirati opciju „Personalizacija moje usluge i moje komunikacije“.

Više ne želim da se kolačići ili drugi označitelji koriste na jednom od mojih preglednika/uređaja:

Preko naše web stranice

Sada vam nudimo mogućnost izmjene postavki vaših kolačića izravno preko naše usluge.

Uvijek imate mogućnost reguliranja kolačića na različitim preglednicima. Koristite funkciju pomoći u vašem pregledniku kako bi regulirali postavke kolačića na vašem računalu.

Na isti način možete odbiti ciljane kolačiće tako da posjetite sljedeće platforme:

Na vašim mobilnim aplikacijama

Nudit ćemo vam priliku da deaktivirate slične tehnologije za kolačiće izravno u mobilnoj aplikaciji od lipnja 2018. godine. U međuvremenu, uvijek možete onemogućiti slične tehnologije kolačića tako da odete na postavke telefona kojima možete upravljati aplikacijama.

Ne želim da jedan od mojih uređaja bude povezan s jednim ili više mojih uređaja:

Nudimo vam mogućnost izmjene konfiguracije povezivanja vaših uređaja u postavkama kolačića, dostupne na svakom od vaših uređaja.

Želim ostvariti svoja druga prava u pogledu na moje podatke:

Ostvarivanje drugih prava u pogledu na vaše podatke zahtijeva predočenje identifikacijskog dokumenta. Bez takvog dokumenta nećemo biti u mogućnosti izmijeniti, obrisati ili vam poslati vaše osobne podatke. Identifikacijski dokument nije potreban za korištenje vašeg prava prigovora za primanje komercijalnih ponuda ili oglašavanja.

Možete ostvariti svoja prava putem dopisa kojeg šaljete na adresu RTL Hrvatska d.o.o., Zaštita privatnosti, Krapinska 45, 10000 Zagreb ili putem maila na privacy@rtl.hr, navodeći pravo koje želite specifično ostvariti. Pružit ćemo vam informacije o poduzetim radnjama iz vašeg zahtjeva u roku od mjesec dana od primitka vašeg zahtjeva.